Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României. Prețul este mai mic decât la o autoservire

De-a lungul timpului, prețurile de la cantina Parlamentului României au atras atenția românilor care sunt nevoiți să cheltuiască sume imense pentru mâncarea de zi cu zi.

25 feb. 2023, 12:05
Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României. Prețul este mai mic decât la o autoservire

Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României. De cele mai multe ori, un politican care mănâncă la cantina Palatului Parlamentului scoate din buzunar mult mai puțini bani pentru un fel de mâncare deja preparată decât un român de rând care merge de exemplu, în piață să își cumpere un kilogram de cartofi.

Citește și Alimentul de bază care s-a scumpit enorm, iar în unele țări a devenit un lux. Care este avertismentul ONU și al Băncii Mondiale

Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României

Se știe deja faptul că o masă la cantina Parlamentului din România este mult mai ieftină decât una într-un restaurant din București, însă puțini sunt cei care știu cu exactitate că diferența dintre cele două locații este de la cer la pământ.

Ca să vă faceți o idee cam care ar fi diferența pe 7 iunie 2022, un politican a plătit pentru un file de păstrăv la cantina Parlamentului suma de 30 de lei, iar pentru o garnitură spanac acesta a scos din buzunar suma de 12 lei.

De asemenea, pentru un bol cu supă de pui parlamentarul a plătit doar 6 lei, un preț mult mai mic decât la un restaurant sau la o autoservire,  iar pe o sticlă cu apă plată de 500 de ml acesta a dat 3,20 lei.

Astfel, pentru două feluri de mâncare și o apă, parlamentarul a scos din buzunar suma de 51,20 de lei.

Câți bani a scos din buzunar un turist pentru un burger în Cluj

Restaurantele din Cluj s-au luat la întrecere cu cele din București și Mamaia. Majoritatea celor care au trecut pragul restaurantelor din oraș au rămas uimiți de prețurile piperate pe care au fost nevoiți să le plătească pentru un simplu meniu.

În ultimii ani, Clujul a devenit unul dintre cele mai scumpe orașe din România și de foarte multe ori oamenii au constatat că prețurile unor servicii sunt peste cele din București sau alte orașe mari din țară.

Este și cazul unui turist care după ce a trecut pragul unui restaurant a rămas cu un gust amar și asta nu pentru că nu i-a plăcut mâncarea, ci pentru că a avut parte de un șoc atunci când a văzut cât trebuie să plătească pentru un simplu meniu.

Potrivit bărbatului, un simplu burger costă într-un restaurant din Cluj 55 de lei, dublu față de un meniu complet la o cantină.

Asta în condițiile în care același burger în  Mamaia costă 27 de lei.

„Cică Mamaia e scumpă! La Cluj costă 55 de lei un buger și la Mamaia 27 de lei!”, a transmis cu stupoare turistul , potrivit ȘtirideCluj.

Citește și Criză alimentară în Marea Britanie! Fructe și legume raționalizate în supermarketuri