Cât se mai dă dar la nuntă în 2024. Serviciile pentru căsătorii s-au scumpit cu până la 30% anul acesta

Din cauza inflației, serviciile pentru nuntă s-au scumpit cu până la 30% anul acesta. Un meniu de 100 de euro, care înainte de pandemie era considerat scump, acum este unul normal.

02 mart. 2024, 15:25
Cât se mai dă dar la nuntă în 2024. Serviciile pentru căsătorii s-au scumpit cu până la 30% anul acesta
Reguli noi pentru nuntași în 2024! Câți bani trebuie să scoată mirii din buzunar pentru meniul de la nuntă

Cât este darul de nuntă în 2024? Organizatorii de evenimente spun că 1.000 de lei în plic este o sumă mică și cu care mirii nu își vor acoperi  cheltuiala pentru nuntă.

Petrecerea va fi mai scumpă cu 15%-30% din cauza inflației. Unii miri s-au trezit că deși aveau semnat un contract, prețurile pentru meniuri și alte servicii au crescut. De aceea, organizatorii le sugerează nuntașilor să fie generoși și să pună mai mulți bani în plic.

Citește și: Detaliul scandalos pus de o mireasă pe invitațiile de nuntă. A cerut banii înainte de eveniment, direct în contul bancar: „Vă rugăm să includeți contribuția atunci când confirmați prezența”

„Dacă până în pandemie undeva la 250 de euro de cuplu era o sumă rezonabila, acum în majoritatea situațiilor, cu 1.000 de lei mirii nu își vor scoate nici măcar cheltuielile pe care le-au avut. Un minim necesar este 350-400 de euro, să-i ajutăm, să nu intre în pierdere”, spune Ana Haralambie, organizator evenimente, citat de newsweek.ro.

Citește și: O tânără și-a anulat nunta după ce a cerut câte 1.000 de euro de la fiecare invitat. Nici măcar nașii nu au mai acceptat să participe la eveniment, iar logodnicul s-a despărțit de ea

Există și un site care ne sugerează cât să dăm la o nuntă în funcție de oraș, local și relația dintre noi și miri. La un restaurant în București, de exemplu, doi prieteni buni, cu un venit de maximum 4.500 de lei, ar trebui să dea la nuntă între 2.100 și 2.400 de lei, potrivit ziaruldeiași.ro.