Cât te costă un meniu de Paște pregătit de Cătălin Scărlătescu. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă alegi doar câteva preparate în loc de un meniu complet

Paștele vine cu o mobilizare exemplară a gospodinelor care se întrec în pregăti bucate tradiționale alese. Există, însă, și familii care nu vor aloca prea mult timp acestor pregătiri, fie din cauza lipsei de timp, fie din alte motive.

10 apr. 2024, 12:18
Cât te costă un meniu de Paște pregătit de Cătălin Scărlătescu. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă alegi doar câteva preparate în loc de un meniu complet

Pentru cei care nu vor să se dea peste cap cu pregătirile, există varianta de a comanda. Restaurantele, firmele de catering abia fac față în perioada sărbătorilor, așa că trebuie să faci comenzile din timp. Restaurantele celebrului chef Cătălin Scărlătescu sunt printre cele mai solicitate în această perioadă.

Cheful a anunțat, recent, și prețurile pentru un meniu complet de Paște. Așa cum era de așteptat, date fiind notorietatea fostului jurat de la Antena 1, dar și abilitățile sale excepționale în domeniul culinar, meniul preparat de el nu este chiar pentru buzunarul tuturor.

Cât te costă un meniu de Paște pregătit de Cătălin Scărlătescu

Drobul, stufatul, ciorba sau sarmalele, salata de boeuf, cozonacul și pasca nu pot lipsi de pe masa de Paște. Pentru toate aceste bucate delicioase preparate după rețetele lui Scărlătescu, trebuie să scoți din buzunar cel puțin 1.150 de lei.

Cheful a menționat, în repetate rânduri, că nu folosește conservanți și nici coloranți, iar materia primă și ingredientele sunt bio. Pentru o porție de 27 de sarmale veți plăti 137 de lei, în timp ce o oală de 2,4 litri de ciorbă de miel costă 117 lei. Un kilogram de friptură de miel se apropie de 200 de lei. Stufatul este ceva mai ieftin, 179 de lei. Drobul de miel se apropie și el de 150 de lei, iar un kilogram de salată boeuf este 75 de lei.

Pentru un platou tradițional de patru persoane, Cătălin Scărlătescu cere 119 lei. Platoul conține tot felul de produse gustoase, de la cârnați, chiftele, jumări până la salată de vinete sau de icre.

Un pachet cu pască și cozonac costă aproape 200 de lei.

Cele mai vândute preparate pentru masa de Paște de la Scărlătescu

Cele mai apreciate preparate marca Scărlătescu sunt, desigur, și cele mai vândute. Astfel, la categoria „cele mai vândute” de pe site-ul celebrului chef găsim: cozonac (99 lei), cozonac însiropat cu vinars și ciocolată belgiană (143 lei), pască (98 lei), sarmale (13 bucăți – 69 lei, 27 bucăți – 137 lei), salata de boeuf cu vită, repsectiv cea cu pui (ambele la prețul de 75 de lei), stufat de miel (179 de lei), drob de miel (147 lei).

Pe următoarele locuri la categoria „cele mai vândute” se numără: drobul de pui (147 lei), ciorba de miel (117 lei), friptură de miel (189 lei), friptură de curcan (99 lei).