Cât timp faci cu maşina până la mare din principalele oraşe ale ţări. Vezi cât costă drumul

Cum vara pare să se fi instalat confortabil, tot mai mulţi români o apucă spre mare. Fie că şederea pe litoral este mai lungă, fie că este mai scurtă, drumul este un detaliu foarte important atunci când plănuieşti vacanţa, iar costul pe care îl implică este probabil primul lucru pe care îl iei în calcul.

RomaniaTV.net
03 iul. 2014, 10:37
Cât timp faci cu maşina până la mare din principalele oraşe ale ţări. Vezi cât costă drumul

Când vine vorba de o vacanţă pe litoral una dintre întrebările principale este cât te costă drumul şi care este varianta cea mai convenabilă. RomaniaTV.net vă prezintă cât durează şi cât costă drumul până la Constanţa din cele mai importante oraşe ale ţării, în condiţiile unui trafic care se desfăşoară normal, la un consum mediu de 7 litri de combustibil la suta de kilometri.

Cei din Bucureşti sunt cei mai avantajaţi când vine vorba de distanţa până pe litoral, dintre toţi locuitorii marilor oraşe din ţară. Dacă merg pe Autostrada Soarelui, cei aproximativ 210 de kilometri până la Constanţa pot fi parcurşi în două ore, dacă sunt respectate toate limitele de viteză impuse.

Distanţa Bucureşti – Constanţa, calculată de la kilometrul zero al Capitalei, este de 215 kilometri. Dacă circuli cu viteza maximă admisă şi ai noroc să nu fie aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, drumul până la Constanţa durează aproximativ două ore şi costă în jur de 100 de lei.

Taxa de pod de la Feteşti, reintrodusă în weekenduri. Şoferii nu plătesc doar la ORELE DE VÂRF

Distanţa Iaşi – Constanţa este de 450 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 6 ore, dacă se respectă toate regulile de circulaţie. Costul mediu, doar dus, este de 200 de lei.

De la Cluj Napoca la Constanţa sunt 670 km, care pot fi parcurşi în opt ore şi jumătate, în condiţii normale de trafic şi respectând toate regulile de circulaţie şi limitele de viteză impuse. Drumul Cluj-Napoca – Constanţa costă în jur de 300 de lei.

De la Braşov – Constanţa sunt de parcurs 427 de kilometri, iar drumul durează aproximativ 5 ore şi jumătate. Costul, doar dus, ajunge la aproximativ 190 de lei.

Între Craiova şi Constanţa cel mai scurt drum este prin Piteşti şi Bucureşti, iar apoi pe A2. Distanţa de 441 km şi se parcurge în aproximativ 5 ore si 45 de minute, cu un cost mediu de 200 de lei.

Distanţa Timişoara – Constanţa este de 770 km şi se parcurge în 9-10 ore. La aşa drum lung, evident şi costul carburantului este simţitor mai mare, putând ajunge la aproximativ 350 de lei.

Restricţii de circulaţie în staţiunea Mamaia pe perioada sezonului estival

De la Arad la Constanţa sunt „doar” 758 km şi, la fel ca în cazul timişorenilor, drumul, fără opriri, durează aproximativ 9-10 ore, iar costul este de circa 340 de lei.

Între Satu Mare şi Constanţa sunt 853 km, iar drumul durează 11 ore şi poate costa şi la 400 de lei.

Distanţa Târgu Mureş – Constanţa este de 555 km. Drumul durează aproximativ 7 ore şi costă puţin peste 250 de lei.

De la Sibiu la Constanţa ajungi în 6 ore şi jumătate. Pentru a parcurge cei 487 de kilometri trebuie să scoţi din buzunar aproximativ 220 de lei.

Cei din Suceava au de parcurs până la Constanţa 549 de kilometri, iar durata călătoriei ajunge la 7 ore şi jumătate, în timp ce costul aproximativ al carburantului va fi de 250 de lei.