Cât timp îţi ia să treci peste despărţirea de persoana iubită

Specialiştii  americani au realizat un studiu asupra suferinţei după o relaţie - de prietenie sau căsătorie - care s-a destrămat. Ei au ajuns la concluzia că, după o despărţire de persoana iubită, sunt necesare 11 săptămâni până persoana respectivă să uite relaţia, iar după un divorţ, 18 luni.

25 ian. 2015, 11:35
Cât timp îţi ia să treci peste despărţirea de persoana iubită

Un nou studiu publicat în The Journal of Positive Psychology, referitor la efectele pozitive ale unei despărţiri, a arătat că sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relaţii eşuate. Cercetătorii americani au descoperit că, după 11 săptămâni, încep deja să apară efectele benefice ale despărţirii.

Citeşte şi Sfaturi pentru o despărţire fără resentimente

Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despărţire în ultimele şase luni. Lewandowski şi Bizzoco au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine şi să dezvolte strategii puternice privind viaţa lor după cele 11 săptămâni.

Citeşte şi MOTIVE pentru care o RELAŢIE nouă NU funcţionează după despărţire

Din studiu a rezultat că 71% dintre cei chestionaţi au început să vadă într-un timp relativ scurt efectele pozitive ale despărţirii.

Citeşte şi Ce stereotipuri trebuie să eviţi în relaţii pentru a nu ajunge la despărţire

În schimb, în cazul divorţurilor, lucrurile sunt mai complicate, iar refacerea emoţională durează mai mult. Mai exact, 18 luni.

Aceasta se explică prin faptul că instituţia căsătoriei este considerată a fi un angajament mai serios dcât celelalte relaţii de cuplu. Doar 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simţit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorţat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristeţe.