Cât timp poţi să ţii sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Greşeala pe care o fac multe gospodine

Sarmalele se numără printre mâncărurile tradiționale românești gătite la toate sărbătorile de peste an și nu numai. Acest preparat culinar delicios și cu carne tocată din belșug nu lipsește nici de la nunți sau botezuri.

16 apr. 2023, 09:22
Cât timp poţi să ţii sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Greşeala pe care o fac multe gospodine
Cât timp poţi să ţii sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice

Cât timp poţi să ţii sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Sarmalele sunt preparate culinare care trebuie puse la frigider imediat ce s-au răcit, mai ales pe perioada verii când temperaturile ridicate pot strica foarte repede mâncarea și riscul de intoxicație alimentară este mai mare.

Citeşte şi: Carmen Brumă te învaţă cum să slăbeşti după Paşte. Trucul banal care te ajută să pierzi kilogramele în plus

Pentru a rezista cât mai mult, este necesar să puneți sarmalele în recipiente etanșe de mică adâncime sau să le înfășurați etanș cu folie de aluminiu sau folie de plastic. Varza gătită, depozitată corespunzător, va rezista între trei şi cinci zile la frigider. După această perioadă riscul de a face toxiinfecție alimentară este foarte mare, scrie Fanatik.

De multe ori, gospodinele obișnuiesc să congeleze acest preparat culinar, timpul de păstrare fiind de această dată mai mare. Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al preparatului, cel mai bine este să-l congelați, iar sarmalele se vor menține la cea mai bună calitate timp de 10 până la 12 luni, dar pot fi păstrate și după acest interval de timp. Sarmalele se lasă la dezghețat peste noapte în frigider sau timp de câteva ore. Sub nicio formă nu decongela sarmalele la temperatura camerei deoarece carnea se va strica!

Citeşte şi: Care este pluralul cuvântului „pască”. Nu va mai trebui să folosești clasicul „Vreau o pască. De fapt, dați-mi două” atunci când mergi la magazin

După decongelare, sarmalele pot fi păstrate încă trei până la patru zile la frigider. Dacă au fost băgate direct din congelator în cuptorul cu microunde sau în apă rece, atunci trebuie consumate imediat!