Cât va costa o mască de protecţie în România după 15 mai. "Nu mai vreau ca românii să cumpere cu 5 sau 6 lei"

Publicat: Marţi, 05 Mai 2020 10:08 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2020 10:08 // Sursa: romaniatv.net

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat că una dintre principalele preocupări este ca românii să poată găsi măşti de protecţie la un preţ de aproape 2 lei, după data de 15 mai.

"Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor. Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50... să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv", a precizat Virgil Popescu, la Digi24.

Stare de alertă din 15 mai. Premierul Orban spune CUM poţi să ieşi din localitate fără să iei amendă

Cât despre redeschiderea restaurantelor, teraselor, barurilor şi cafenelelor, ministrul Economiei a explicat că o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evaluarea medicilor epidemiologi, după primele două săptămâni de la ridicarea stării de urgenţă.

"Hotelurile care s-au închis singure din cauza lipsei de clienţi se vor redeschide tocmai datorită faptului că circulaţia în interiorul localităţilor şi circulaţia între localităţi vor fi permise, pe motive bine întemeiate, cum ar fi serviciul. Asta înseamnă că va fi trafic de persoane între localităţi şi atunci e normal ca să avem hoteluri deschise.

Despre restaurante, terase, cafenele şi baruri eu spun că ar trebui să aşteptăm o evaluare după primele două săptămâni a medicilor epidemiologi să vedem care este influenţa acestor prime relaxări de măsuri asupra acestei pandemii şi dacă lucrurile vor fi ţinute sub control şi oamenii vor înţelege că trebuie să respecte măsurile pe care Guvernul le va recomanda în această stare de alertă, sunt convins cor vor urma şi o serie de alte măsuri.

De exemplu, cred că într-o primă etapă s-ar putea deschide terasele, dar nu pot să spun cu certitudine în momentul de faţă, trebuie să aşteptăm ce vor spune medicii dacă, începând cu data de 1 iunie sau 15 iunie, se vor deschide restaurantele, terasele, cafenelele, barurile etc.", a afirmat Virgil Popescu.

Când se redeschid restaurantele, terasele şi cafenelele? Ludovic Orban a făcut anunţul

 

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H