Cât valorează un „Like” pe Facebook

Un studiu recent arată că Like-urile de pe Facebook au un preţ şi el poate fi calculat exact. 

27 apr. 2013, 08:33
Cât valorează un „Like” pe Facebook

Data viitoare când daţi un „Like” pe Facebook unei companii sau unei mărci vă puteţi socoti chiar o fire generoasă pentru că, în conformitate cu un nou studiu, această simplă acţiune valorează 174,17 dolari pentru compania sau brandul respectiv, valoare în creştere cu 28% faţă de anul 2010, informează LiveScience.com, citat de Agepres.

Acest studiu, realizat de compania de studii sociale Syncapse, se bazează pe observarea a peste 2.000 de utilizatori de Facebook care au dat Like unui anumit brand şi ţine cont de anumiţi factori precum cheltuielile de producţie, loialitate, disponibilitatea de a recomanda acest produs, costul de achiziţie a publicităţii şi afinitatea faţă de marcă pentru a determina valoarea medie a unui fan pe Facebook.

Astfel, utilizatorii de Facebook cheltuiesc mai mulţi bani nu doar pe mărcile cărora le dau Like (cu 116 dolari mai mult pe an decât cei care nu au dat Like) dar şi în domeniul din care face parte respectiv marcă – 43% mai mult, chiar dacă nu au un nivel de venit mai mare decât ceilalţi.

De asemenea, aceşti fani de pe Facebook sunt şi cu aproximativ 18% mai satisfăcuţi cu o anumită marcă decât ceilalţi, şi există o probabilitate cu 11% mai mare să continue să folosească respectiva marcă prin comparaţie cu cei care nu i-au dat Like.

Utilizatorii de Facebook care îţi dau Like la un anumit produs sunt foarte activi pe site-urile de socializare şi te promovează gratuit. Ei postează despre experienţă plăcute cu anumite produse, promoţii şi reduceri de preţuri, dar nu se sfiesc să şi critice atunci când produsul nu se ridică la aşteptările lor.

Cel mai tare profil de Facebook? GALERIE FOTO