Cât vom plăti pe carnea de porc de pe masa de Crăciun. Petre Daea: „Românii nu trebuie să pună bani deoparte pentru carnea de porc, vor fi preţuri de respect pentru munca fiecăruia”

Doar două luni ne mai despart de Crăciun, iar preţurile la produsele alimentare continue să crească în mod accelerat. În acest context, românii sunt îngrijoraţi că nu-şi vor mai putea permite să cumpere carne de porc.

26 oct. 2022, 19:06
Cât vom plăti pe carnea de porc de pe masa de Crăciun. Petre Daea: „Românii nu trebuie să pună bani deoparte pentru carnea de porc, vor fi preţuri de respect pentru munca fiecăruia”

Cât vom plăti pe carnea de porc. În contextul în care agricultorii anunţă preţuri duble la carnea de porc, ministrul Daea susţine că preţul cărnii de porc este cel mai mic din Europa.

Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie. O altă cauză este aceea că fermierii au avut un an agricol dezastruos, cu profit zero şi datorii enorme. Producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc ar putea creşte chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă.

Cât vom plăti pe carnea de porc de pe masa de Crăciun

În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea ajunge la 60 de lei.

Citeste si Pesta porcină africană a redus drastic numărul de porci în România. Anunţ îngrijorător al ministrului Petre Daea

Nu e mic prețul. Dar în orice caz, este cel mai mic preț din Uniunea Europeană„, a declarat Petre Daea. Acesta a subliniat că, de altfel, în România sunt „cele mai mici” prețuri la produsele agricole.

Preţurile la toate produsele sunt de 4-5 ori mai mari decât în România. Nu este simplu. Am pus în mişcare Casa de Comerţ, a început să funcţioneze, sigur că nu este la turaţii maxime, mai are până se încălzeşte motorul, dar e bine că am scos-o din comă. Să luăm producţia de la fermieri şi s-o aducem pe masa consumatorilor pentru a avea un preţ mai bun. Preţurile vor fi preţuri de respect pentru munca fiecăruia„, a spus Petre Daea.

Întrebat câți bani trebuie să pună românii deoparte pentru carnea de porc, Daea a răspuns: „Nu trebuie să pună deoparte„.

Citeste si Petre Daea, despre prețurile legumelor și fructelor: „Sunt prețuri din respect pentru muncă. Dacă dați mâna cu agricultuorii constatați că în palmele lor sunt numai bătături”