Petre Daea, despre prețurile legumelor și fructelor: „Sunt prețuri din respect pentru muncă. Dacă dați mâna cu agricultuorii constatați că în palmele lor sunt numai bătături”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Slatina, după ce a vizitat standurile cu legume și fructe și preparatele tradiționale de la Zilele Recoltei, că prețurile reflectă respectul pentru muncă.

08 oct. 2022, 22:13
Petre Daea, despre prețurile legumelor și fructelor: „Sunt prețuri din respect pentru muncă. Dacă dați mâna cu agricultuorii constatați că în palmele lor sunt numai bătături”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat că produsele sunt de calitate și că prețurile sunt justificate.

„Preţurile sunt preţuri din respect pentru muncă (…) pentru că, dacă daţi mâna cu aceşti agricultori, puteţi să constataţi în palmele lor că sunt numai bătături. Bătătura nu vine din altceva decât din muncă, pur şi simplu, care este de dimineaţă până seara şi până noaptea. Este un preţ al respectului faţă de muncă. (…) Când am plecat afară, am luat preţurile din alte zone ale Europei, nu se compară ca preţ, sunt mult mai scumpe şi de o calitate mai puţin recunoscută în comparaţie cu produsele noastre. Noi avem produse de calitate”, a spus Petre Daea.

A fost un an greu pentru fermieri, dar a fost depășit cu bine, a mai punctat ministrul Agriculturii.

„Am putut constata aici, în Olt, aceeaşi atmosferă de lucru, de bucurie, generată de evenimentul de astăzi care îşi are sorgintea într-o decizie parlamentară la care parlamentarii din Olt au avut un mare rol. Legea aceasta a produselor agroalimentare româneşti, care a devenit ca zi naţională, a plecat de aici. (…) În baza acestei legi, avem posibilitatea să ne întâlnim cu agricultorii din toată ţara. Ministerul Agriculturii, împreună cu autorităţile locale (…) au construit această platformă expoziţională, unde producătorii vin cu produsele şi se întâlnesc cu consumatorii. (…) Un an greu anul acesta, iată că a fost depăşit cu bine, produsele pe care le-aţi văzut demonstrează hărnicia oamenilor din Olt. Aici e un bazin legumicol foarte important, Izbiceni este recunoscut la nivelul ţării (…). Astăzi am zăbovit în faţa fiecăruia şi nu am rezistat să nu cumpăr ceea ce îmi este necesar şi ceea ce trebuie”, a spus ministrul Agriculturii, la finalul vizitei la Zilele Recoltei.

Conform președintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, e al treilea an când se organizează evenimentul dedicat producătorilor locali la Slatina și a precizat că e o oportunitate pentru promovarea produselor românești.

„Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este o iniţiativă a parlamentarilor de Olt, adoptată acum cinci ani, şi astăzi suntem la a treia ediţie pentru că, din păcate, pe timpul pandemiei nu am putut să ţinem această sărbătoare. Din punctul meu de vedere, este un lucru important şi acest lucru se vede şi în faptul că, atâta timp cât sunt pe piaţă, produsele româneşti au întâietate în faţa produselor din import”, a declarat Marius Oprescu.

Citește și Dana Budeanu și Petre Daea, show la un târg de produse tradiționale: „Îl iubesc”

Citește și Primii fermieri care vor avea avansul APIA în conturi! Petre Daea face fericiţi 800.000 de români