Cât vor plăti bucureștenii la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

În urmă cu două zile Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a efectuat probe la cald pentru consumatorii din Capitală, iar majoritatea bucureștenilor au început să se întrebe cât vor plăti în sezonul rece pentru încălzirea locuințelor lor.

19 oct. 2023, 11:28
Cât vor plăti bucureștenii la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Cât vor plăti bucureștenii la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere!

Cât vor plăti bucureștenii la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere! În sezonul rece 2023-2024, gigacaloria va rămâne la același preț ca și iarna trecută. Astfel, bucureștenii vor plăti 346 de lei pe gigacalorie.

Citește și Când se dă drumul la căldură în București! Termoenergetica a făcut anunțul mult așteptat de bucureșteni

Cât vor plăti bucureștenii la iarnă pentru încălzirea unui apartament cu două camere!

Autoritățile locale au anunțat că preţul gigacaloriei rămâne, plafonat, cel real fiind de aproximativ 1.000 de lei pe gigacalorie, diferența fiind plătită de primărie.

Reprezentanții Termoenergetica spun că într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere se consumă, în medie, o gigacalorie.

Dacă se menține consumul, facturile la încălzire, în București, ar putea fi similare cu cele de iarna trecută, iar pentru o garsonieră, prețul căldurii va ajunge în jur de 350 de lei, asta în timp ce pentru un apartament cu două camere acesta va fi de aproximativ de 700 de lei, iar pentru trei camere de 1000 de lei.

„Pierderile din reţea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut (…). Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, la ceremonia de dezvelire a unui monument dedicat sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.

Totodată, el a punctat ca Municipalitatea închide anul acesta pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şantierul din zona Apusului

„Este una dintre condiţiile pentru a trece cu finanţarea în anul viitor, în rest o să deschidem 12 şi ele cu totul sunt 25, aceste 12 se vor termina într-un an şi jumătate, în doi”, a adăugat Nicuşor Dan.

Citește și Lovitură pentru milioane de români, UE a stabilit data de la care vor fi interzise centralele pe gaz: Trebuie înlocuite cu pompe de căldură