Cătălin Bordea a avut nevoie de psiholog după ce s-a întors de la America Express: „În contract apare de trei ori cuvântul moarte”

Cătălin Bordea și Nelu Cortea, marii câștigători de la America Express 2023, recunosc că le-a fost greu să își revină după această experiență.

30 mart. 2023, 11:50
Cătălin Bordea a avut nevoie de psiholog după ce s-a întors de la America Express: „În contract apare de trei ori cuvântul moarte”
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, dezvăluiri după experiența America Express

Cătălin Bordea și Nelu Cortea au vorbit despre cât de dificil le-a fost să intre în ritmul de acasă, după ce s-au întors învingători de la America Express. Cătălin a mărturisit că a apelat la ajutorul terapiei după întoarcere, precizând că emisiunea chiar l-a schimbat.

Invitați în podcastul „Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar, aceștia au dezvăluit cum s-a simțit cu adevărat această experiență pentru ei. Nelu spune că cel mai greu i-a fost când a observat cât de mult a suferit fiica lui din cauza absenței sale.

Citește și: Gabriela Cristea îl răsfață pe Tavi Clonda aducându-i micul dejun la pat. Cele două vedete urmează să participe la America Express

„Prima săptămână a fost puțin mai grea pentru că aveam impresia că n-am țel, n-am direcție, n-am misiune. Soția îmi zicea să mă relaxez, dar nu puteam. Nu a fost atât de grav. Pentru mine, cel mai greu a fost prim prisma copiilor. De exemplu, fiica mea… Noi aveam turnee și înainte, de câte 3 zile, 4 zile. Ei, când au reînceput turneele, a început să plângă și a zis: „Iar nu te mai vedem? Iar nu te mai auzim? Unde pleci?”. Plângea. La un moment dat, s-a trezit din somn, a venit la mine și mi-a zis: „Nu pleca”. A fost foarte traumatizant pentru ea. Avea 6 ani și opt luni când am plecat și cel mic, un an și nouă luni.

A fost foarte traumatizant pentru ea și mi se rupea sufletul. Mă mai suna câteodată și: „la tine e noapte, tati sau e zi?”, „Tati, sunt la trei ore distanță de casă”. Asta a fost pentru mine… Nu știu dacă aveam eu probleme, dar voiam să îi rezolv ei problemele astea. Chiar a afectat-o foarte tare”, a povestit Nelu Cortea.

Cătălin Bordea a mers la terapie

Cătălin Bordea a declarat că pe el l-a schimbat foarte mult această experiență, așa că a avut nevoie de terapie după ce s-a întors acasă.

„La mine, încă durează tot procesul ăsta. Pe mine m-a schimbat total. Înainte, eu eram mult mai superficial, mult mai în zona de confort. Culmea e că soția mea a crezut că mă duc în America Express și o să mă întorc super bărbat. Păr pe piept, cadavru de animal pe mine, păr pe cap, doi dinți lipsă, cicatrici. În schimb, a văzut un schelet în Otopeni, traumatizat. M-am întors mult mai dependent, mult mai agățat. Mă uitam în gol, nu mai înțelegeam ce se întâmplă. M-a schimbat pentru că acolo am învățat ce e răbdarea.

Citește și: Cătălin Bordea a încălcat regulamentul America Express. Ar putea pierde marele premiu?

Nu aveam deloc răbdare înainte, nu știam să ascult. Acolo ești nevoit să faci toate lucrurile astea. Apoi, am început și terapia, ca să mi le reglez, pentru că nu mai știam ce se întâmplă. A fost o perioadă în care stăteam cu prietenii la masă și nu înțelegeam ce vorbeau. Nu mai eram conectat cu țara, cu știrile de aici. De exemplu, pleca Livia din casă și eu: „Tu unde te duci?”, „Mă duc că am treabă”, „Aoleu, eu n-am treabă. Eu stau degeaba. Eu nu fac nimic.” Acolo, dacă alergi două luni în continuu, aici când vii, stai”, a declarat Cătălin Bordea.

Nelu spune că el s-a confruntat cu un fel de depresie înainte de a pleca la America Express.

„Pe mine asta cu copiii m-a preocupat cel mai tare. Înainte să plecăm în America, trecusem printr-o scurtă perioadă de depresie. Am avut un fel de burnout. A trebuit să termin foarte multe proiecte. Am avut o perioadă în care pur și simplu n-am mai putut. (…) Cumva, aveam în cap „dacă pățesc ceva acolo?” pentru că, în contract, apare de vreo trei ori cuvântul moarte. „În caz de moarte, în caz de moarte, în caz de moarte”. Cumva, îți rămâne în cap chestia asta și mă gândeam să las totul OK, că dacă nu mă mai întorc. Era o panică. (…) Pe lângă asta și cu toată munca pe care am avut-o de făcut înainte, am cedat. Cu vreo două săptămâni înainte, am cedat. Am dat tot răul afară din minea, am terminat proiectele și m-am liniștit”, a mai povestit Cortea.