Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. A fost la un pas de o nouă operație. Diagnosticul crunt pus de medici

Cătălin Botezatu s-a confruntat din nou cu probleme de sănătate, de data aceasta la nivelul stomacului. Creatorul de modă a fost nevoit să meargă de urgență la spital să vadă despre ce e vorba.

01 iul. 2022, 10:42
Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. A fost la un pas de o nouă operație. Diagnosticul crunt pus de medici

Din fericire, medicii au stabilit că nu este nevoie de o nouă operație. Problemele de sănătate au apărut pentru designer în urmă cu doi ani, viața lui a fost pusă în pericol atunci. A reușit să treacă cu bine peste acele intervenții și să se recupereze.

În urmă cu o lună iar a ajuns la spital fiindcă avea dureri de nesuportat la nivelul stomacului. Se afla la Timișoara la acel moment și a mers de urgență la spital unde medicii i-au făcut investigații.

Diagnosticul pus de medici nu a fost unul dintre cele mai ușoare, asta pentru că aceștia i-au transmis lui Cătălin Botezatu că are pancreatită acută. Acum e nevoit să țină un regim strict bazat pe piure, salate, foacia, dar și apă, iar băuturile rafinate și mâncărurile scumpe sunt deja de domeniul trecutului, după cum spune el.

”Cu inima stau bine, am fost ușor bolnav acum vreo lună. Am făcut o mică pancreatită acută, pentru prima oară în viața mea țin regim, că nu țin de obicei regim și sunt disperat de atâta piure, salate, focacia, că asta pot să mănânc, și de apă plată. Adio băuturi alcoolice sau șampanii și prăjituri, asta e, unii sunt norocoși, dar sunt ok. O perioadă mai lungă trebuie să țin regimul, oricum primele două luni sunt mai grele, a trecut o lună”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Viva.ro.

Cătălin Botezatu e optimist și recunoscător că nu va trebui să treacă printr-o nouă operație, ci va ține un tratament. ”Veneam de la Monaco și am aterizat pe aeroportul din Timișoara și acolo mi s-a întâmplat. M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului. A fost spontană”, a mai zis el.

Cătălin Botezatu: „Eram ca un zombi, dar nu a contat”

Designerul a trecut prin cea mai mare cumpănă a vieții în urmă cu câțiva ani când, după un simplu control, a aflat că are o tumoră.

”Dacă nu te tratezi atunci când trebuie, dacă nu-ți faci un control, te poți trezi cu cine știe ce boală și e prea târziu. Dacă faci asta, așa cum am făcut eu, și am ajuns pe mâinile tale (n.r.: Evei Pavel, consilierul medical internațional care a fost mereu alături de Cătălin Botezatu), ai șansa să te simți ca acasă într-un spital.

Din păcate, o viață tumultoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră. Am venit aici la un control și am acuzat niște mici înțepături, aproape insesizabile, în urma cărora medicul, unul dintre cei mai buni medici, mi-a zis: ”Uite, am un ecograf perfomant adus acum din Statele Unite”, și m-a băgat la acel aparat și a descoperit un apendice mai special. Au hotărât să mă opereze, dar nu am făcut operația în Turcia, așa cum trebuia, am mers în țară pentru că aveam multe prezentări de modă. Am făcut operația într-un spital (n.r.: din România) și când au scos apendicele, în spatele lui se ascundea o tumoră.

Ulterior, s-a luat hotărârea să fiu operat (n.r.: în Turcia), operație de tip HIPEC. Este foarte puțin cunoscută în România. A fost destul de delicat pentru că intervenea anestezia, a fost sunat medicul care se ocupă de inima mea, i s-a spus că inima nu rezistă decât câteva ore, operația a durat mai multe ore.

Dar au putut să facă două intervenții într-una, au introdus un one shot de chimioterapie – ca și cum ai face chimioterapie preț de un an, dar introdusă o singură dată. E foarte greu, foarte dur, pentru că trebuie să reziști și să ai un organism puternic”, a mărturisit Cătălin Botezatu la Kanal D.

Citește și Motivul pentru care Cătălin Botezatu nu are iubită. Designerul a dat lucrurile pe faţă: „Aş fi ipocrit”