Cătălin Botezatu, despre cel mai crunt episod din viața lui. Cum a primit vestea că are cancer: „Am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva. Și așa s-a și întâmplat”

Cătălin Botezatu a trecut prin cel mai greu episod din viața lui atunci când a primit diagnosticul de cancer din partea medicilor.

29 dec. 2022, 08:38
Cătălin Botezatu, despre cel mai crunt episod din viața lui. Cum a primit vestea că are cancer: „Am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva. Și așa s-a și întâmplat”

Cătălin Botezatu a vorbit despre această experiență dificilă pe care a trăit-o. A fost la un pas de moarte și a fost nevoit să ia o decizie radicală ca să mai aibă o șansă la viață.

Designerul vedetelor s-a confruntat cu aceste probleme grave de sănătate în ultimii ani. El a mărturisit că și-a pus toată speranța în puterea divină.

„Am trecut prin cinci operații, iar atunci am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva, și așa s-a și întâmplat. În cazul bolnavilor de cancer sau al celor care au boli foarte grave contează în procent de 50 la sută moralul, puterea. Restul ține de tehnologie, tratament și profesionalismul medicilor. În urmă cu câțiva ani, am avut și probleme cu inima, am cinci stenturi. Se pare că la mine cifra cinci are o însemnătate specială. Dar am trecut prin toate cu optimism, chiar și printr-o pancreatită acută”, a dezvăluit Cătălin Botezatu pentru Viva.ro.

Citește și Fabulos! Cum și-a celebrat Cătălin Botezatu ziua de naștere. Câți ani a împlinit celebrul designer

Botezatu a dezvăluit că boala l-a făcut să fie mai bun și mai apropiat de oameni. În perioada aceea a realizat cine sunt persoanele care merită să rănită în viața lui și cine nu.

Un alt lucru important pe care l-a învățat în acea perioadă a fost să pună sănătatea pe primul plan, în locul muncii sale.

„Îmi este rușine să recunosc, dar am pus iar munca pe primul loc, în detrimentul sănătății. Ajung la controale cât de des pot, nu respect întotdeauna ce spun medicii, dar tratamentul îl iau așa cum mi-a fost prescris”, a precizat Cătălin Botezatu.

Citește și Cătălin Botezatu, despre cele mai dureroase momente din viaţa lui: „Eram aproape dezbrăcat, cu lanțuri la mâini și picioare”

Cum a aflat Cătălin Botezatu că suferea de cancer

”Dacă nu te tratezi atunci când trebuie, dacă nu-ți faci un control, te poți trezi cu cine știe ce boală și e prea târziu. Dacă faci asta, așa cum am făcut eu, și am ajuns pe mâinile tale (n.r.: Evei Pavel, consilierul medical internațional care a fost mereu alături de Cătălin Botezatu), ai șansa să te simți ca acasă într-un spital.

Din păcate, o viață tumultoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră. Am venit aici la un control și am acuzat niște mici înțepături, aproape insesizabile, în urma cărora medicul, unul dintre cei mai buni medici, mi-a zis: ”Uite, am un ecograf perfomant adus acum din Statele Unite”, și m-a băgat la acel aparat și a descoperit un apendice mai special. Au hotărât să mă opereze, dar nu am făcut operația în Turcia, așa cum trebuia, am mers în țară pentru că aveam multe prezentări de modă. Am făcut operația într-un spital (n.r.: din România) și când au scos apendicele, în spatele lui se ascundea o tumoră.

Ulterior, s-a luat hotărârea să fiu operat (n.r.: în Turcia), operație de tip HIPEC. Este foarte puțin cunoscută în România. A fost destul de delicat pentru că intervenea anestezia, a fost sunat medicul care se ocupă de inima mea, i s-a spus că inima nu rezistă decât câteva ore, operația a durat mai multe ore.

Dar au putut să facă două intervenții într-una, au introdus un one shot de chimioterapie – ca și cum ai face chimioterapie preț de un an, dar introdusă o singură dată. E foarte greu, foarte dur, pentru că trebuie să reziști și să ai un organism puternic”, a mărturisit Cătălin Botezatu la Kanal D.