Cătălin Botezatu, dezvăluiri şocante despre fuga în străinătate. „Am plecat din ţară pentru că voiau să mă omoare”

Cătălin Botezatu a dezvăluit că a fost nevoit să fugă din România deoarece risca să fie ucis. "Am plecat din ţară pentru că voiau să mă omoare", a mărturisit designerul.

12 sept. 2021, 23:51
Cătălin Botezatu, dezvăluiri şocante despre fuga în străinătate. „Am plecat din ţară pentru că voiau să mă omoare”

Cătălin Botezatu a fost condamnat în 2000, de instanţele româneşti, la trei ani de închisoare pentru folosirea unor credite luate de la Bancorex şi Bankcoop în interes propriu, pentru bancrută frauduloasă şi complicitate la înşelăciune. Scandalul izbucnise încă din 1996, an în care designerul a fugit din ţară. Tot atunci, el s-a predat poliţiei în Italia şi a fost încarcerat trei luni într-o închisoare de maximă securitate. Apoi, Botezatu a fost expulzat în România, unde a mai fost închis câteva luni. În decembrie 2002, Cătălin Botezatu a fost achitat.

Cătălin Botezatu: „Am făcut închisoare nevinovat. Am fost victima unei mafii politico-financiare”

„Am făcut închisoare nevinovat. Am fost victima unei mafii politico-financiare. Am luat un singur credit de 500.000 de dolari pe care l-am garantat cu nişte proprietăţi foarte mari faţă de suma împrumutată.

Atât eu, cât şi asociatul meu aveam ferme în domeniul zootehnic. Pentru că ne dezvoltam rapid, (…) au considerat că trebuie să ne închidă toate robinetele şi să ne forţeze să facem acele credite. Am luat acele bani. I-am garantat cu multe alte lucruri. Banii luaţi i-am dat asociatului meu. Mureau mii de capete de animale de foame”, a declarat Cătălin Botezatu, la Kanal D.

În 2015, Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au aprobat inclusiv poprirea pe conturile lui Cătălin Botezatu.

Citeşte şi: Cătălin Botezatu a dezvăluit dacă a fost amantul Elenei Ceauşescu: „Viaţa mea e un film. Joc un rol ingrat care este asumat”

Cătălin Botezatu: „O altă grupare a vrut să ne omoare pe malul Mării Baltice”

„Am plecat din ţară pentru că voiau să mă omoare.

Am plecat din ţară după asociatul meu, din acelaşi timp.

În Danemarca a început un alt travaliu. O altă grupare a vrut să ne omoare pe malul Mării Baltice. M-am predat poliţiei din Cremona”, a precizat Cătălin Botezatu.

Întrebat cine îl urmărea în străinătate, desginerul a spus că „sunt oameni politici pe care îi va judeca doar Dumnezeu”.

Cătălin Botezatu: „Viaţa mea a fost pusă în pericol din cauza cămătarilor”

„Viaţa mea a fost pusă în pericol din cauza cămătarilor. Am fost nevoit să plec din ţară. Sunt oameni care trăiesc. Sunt lucruri care s-au întâmplat sub ochii poliţiei. Am fost ameninţat cu pistolul”, a spus designerul.

Cătălin Botezatu a mărturisit că nu a luat bani de la cămătari.

„Aceşti cămătari urmăreau să ne ia firmele. Într-o noapte a fost devastată o firmă din Piaţa Victoriei. Nişte cămătari mă forţau să ştampilez, ameninţându-mă că vor omorî. Am ieşit printr-un culoar de oameni care aveau săbii şi cuţite”, a povestit creatorul de modă.

Botezatu: „Nu i-am cerut protecţie niciodată lui Miron Cozma în închisoare”

Mai mult, Botezatu a vorbit despre perioada în care a stat la închisoare.

„Am stat în celulă cu Sever Mureşan, după care am fost mutat în celula cu Miron Cozma. Niciodată nu i-am cerut protecţie. Fiecare îşi povesteşte viaţa acolo. Nu i-am cerut protecţie niciodată lui Miron Cozma.

Am plâns o dată în celula cealaltă când eram cu Sever Mureşan”, a spus Cătălin Botezatu.

Citeşte şi: Cătălin Botezatu: „Am fost groaznic de îndrăgostit de Bianca Brad. Mama şi-ar fi dorit ca ea să fie mama copiilor mei”