Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, designerul lui Carmen Iohannis: „Arată că ținuta a fost făcută în pripă”

Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, designerul lui Carmen Iohannis, şi a vrut să clarifice părerea lui pe care şi-a exprimat-o vizavi de ţinuta soţiei preşedintelui Iohannis, pe care a purtat-o la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

23 sept. 2022, 23:14
Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, designerul lui Carmen Iohannis: „Arată că ținuta a fost făcută în pripă”
Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu, designerul lui Carmen Iohannis

Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu. Designerul a ținut să facă o comparație chiar cu stilul abordat de Regina Elisabeta a II-a pentru a fi suficient de clar. Acesta a remarcat eleganța și distincția regretatei suverane, în ciuda faptului că purta de multe ori haine în culori puternice.

Citeşte şi: Cătălin Botezatu s-a certat cu Raluca Bădulescu: „Nu am vorbit un an de zile, din vina ei”

Cătălin Botezatu îi dă replica Andreei Tincu

Dragă, Andreea Tincu,

Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez, în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.r.: Carmen Iohannis). 

Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului. Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale.

În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni.

S-a respectat lungimea rochiilor. Cu toate că doamna Iohannis a apărut mereu cu rochii ușor sub genunchi, lucru pe care l-am mai spus. Aici s-a respectat eticheta. Totuși, era de preferat ca mâneca să nu fie trei sferturi. Să fi fost acoperită de un pardesiu, să nu se vadă goliciunile mâinilor. 

Eu recomandam o altfel de voaletă pentru o primă doamnă, care arată chiar foarte bine. Se putea găsi un pălărier. Putea să poarte o pălărie mai elaborată, neagră, dar tot sobră. 

Părul în bucle nu a fost o alegere tocmai ok, dar aici nu e vina Andreei Tincu, căci nu ea i-a făcut coafura. Ținuta părea ușor necălcată, iar la pensă, dacă te uiți, zici că o trag pensele. Trage la cusături și la pense. Asta arată că ținuta a fost făcută în pripă. Asta nu e o scuză pentru nimeni. Eu aș fi făcut probe de dimineața până seara„, este replica lui Cătălin Botezatu pentru designerul Andreea Tincu.