Cătălin Botezatu, la un pas de moarte pe patul de spital: „Eram cadavru, nu puteam să mă ridic din pat”

Cătălin Botezatu a fost la un pas de moarte pe patul de spital. Designerul a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, când a aflat că suferă de cancer. A trecut prin şase operaţii, însă, pe parcurs, a mai întâmpinat şi alte greutăţi.

27 apr. 2021, 12:00
Cătălin Botezatu, la un pas de moarte pe patul de spital: „Eram cadavru, nu puteam să mă ridic din pat”
Cătălin Botezatu, la un pas de moarte pe patul de spital

Cătălin Botezatu

, la un pas de moarte pe patul de spital. „Șase (operații de cancer). Am început acum un an și jumătate, când în urma unui simplu control am descoperit un apendic mai inflamat. Doctorul mi-a spus: «E un apendic mai special». Și eu i-am zis: «Păi puteam să n-am eu ceva special»? În spatele acestui apendic se ascundea o tumoră. Era cancer. Am spus: care e următorul pas?

Mi s-a spus că sunt mai multe variante de operații, că în România e mai delicat să le fac și am mers peste hotare, în Turcia, nu pentru că medicii din România nu sunt extraordinari, ci pentru că nu sunt condiții, aparatură. Bineînțeles că eu am fost puternic, deși colonul era era afectat. Au tăiat foarte mult și din colon, le-a fost frică să nu fugă vreo celulă cancerigenă pe undeva„, a declarat designerul.

Citeşte şi: Cătălin Botezatu, primele declarații despre relaţia cu un bărbat. „Şi ce dacă sar puțin pârleazul?”

Cătălin Botezatu, la un pas de moarte pe patul de spital

Când credea că pericolul, a mai avut un hop de traversat din cauza problemelor la inimă. „Am mai avut o problemă. Înainte de a face operația, am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie. Mi s-a spus maxim trei ore, trei ore și ceva. Operația mea a durat șase ore. Diferența a fost ușor pe viu. N-am simțit atunci foarte tare durere, ci când am ieșit din anestezia totală, am simțit că înnebunesc, că mi se crapă tot. A fost urât, pentru că la câteva zile după ce această operație reușise, din cauza unor drene scoase rău, un mușchi s-a rupt și am făcut hemoragie internă.

Norocul meu a fost că profesorul care m-a operat stătea aproape de spital. A venit în câteva minute, a spus: «moare!» Pierdusem foarte mult sânge. A scos dintr-o sală de operație un pacient, care nu era așa de grav, l-a pus în așteptare, pe hol, m-a băgat pe mine. Eu tremuram…le era frică să nu fac stop cardiac.

M-au despicat, eram operat de trei zile, aveam copci… nu au mai avut răbdare să le scoată normal, le-au tras repede și au tăiat pe aceeași operație proaspătă, făcută în urmă cu trei zile. Eram cadavru, aveam 50 și ceva de kg, nu puteam să mă ridic din pat deloc”, a mai povestit Cătălin Botezatu în podcastul lui Măruţă.