Cătălin Botezatu neagă implicarea în scandalul furtului tablourilor din Olanda

Designerul Cătălin Botezatu a negat orice implicare în dosarul furtului tablourilor din Olanda. Contactat de RTV.NET, Botezatu a declarat că nu este implicat în acest scandal şi nu ştie de unde a plecat această informaţie.

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 08:33
Cătălin Botezatu neagă implicarea în scandalul furtului tablourilor din Olanda

Nu sunt implicat în scandalul tablourilor furate din Olanda şi îmi doresc foarte mult ca presa şi televiziunea înainte să implice numele meu în orice scandal să verifice sursa. Nu ştiu cine a implicat numele meu în acest scandal”, a declarat Cătălin Botezatu pentru ROMÂNIATV.NET.

Potrivit unor informaţii apărute în presă şi negate ulterior de Cătălin Botezatu, numele designerului român ar apărea în dosarul privind furtul de tablouri din Olanda.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, anunţa atunci poliţia olandeză.

Poliţia i-a interogat atunci pe posibilii martori şi a examinat imaginile video înregistrate de sistemul de securitate al muzeului.

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.