Cătălin Botezatu, prima reacţie în cazul scandalului testelor COVID pentru şcoli. „Nu înțeleg această blamare. Avem experienţă în a livra, asta e cel mai important”

Cătălin Botezatu a făcut primele declaraţii în scandalul testelor COVID-19, pe care urmează să le livreze în şcoli o firmă în care este partener. Designerul a explicat cum a ajuns societatea, a cărei imagine este, să obţină un contract cu statul de peste 126 milioane de lei.

06 nov. 2021, 20:17
Cătălin Botezatu, prima reacţie în cazul scandalului testelor COVID pentru şcoli. „Nu înțeleg această blamare. Avem experienţă în a livra, asta e cel mai important”

Cătălin Botezatu a dat explicaţii în contextul în care Viggo Fashion, firma este partener, a câştigat un contract uriaş cu Oficiul Național pentru Achiziții Publice prin care urmează să livreze cinci milioane de teste pentru depistarea COVID din probe de salivă, teste ce vor fi folosite în şcoli.

„În primul rând cred că este o greșeală şi ar trebui clarificată această greșeală. Cătălin Botezatu face parte dintr-un concern de firme, una dintre firme în care sunt asociat este de îmbrăcăminte. Cealaltă firmă care face contracte cu aceste teste este o firmă în care nu sunt asociat, deci nu am nicio legătură. Asta nu înseamnă că o firmă care face îmbrăcăminte sau orice altă firmă câştigă licitații este ceva greșit. Avem experienţă în a livra, asta e cel mai important.

În timp ce alte firme nu au livrat. Iar când cineva câştigă şi nu livrează atunci trebuie făcută o știre. Când câștigi o licitație începe un adevărat travaliu pentru că trebuie să ai bani, trebuie să ai contacte, nu în ultimul rând trebuie să livrezi la timp”, a declarat Cătălin Botezatu, conform Antena3.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Firma în care Cătălin Botezatu e partener a câştigat ASTĂZI un contract de peste 18 milioane de euro cu ONAC pentru a livra teste de salivă în şcoli. Cum se apară firma de haine Viggo Fashion!

Călin Botezatu, despre contractul de 2,5 milioane de euro pentru seringi. „Când toate țările stăteau şi căutau, noi le-am găsit”

„În luna februarie am livrat 12 milioane de seringi pentru vaccinare când toate țările stăteau şi căutau efectiv aceste seringi.

Noi le-am găsit pentru că este vorba şi de relațiile comerciale pe care le avem, de priorităţile pe care le avem, chiar dacă suntem români în faţa unor ţări precum Franţa, Anglia sau Spania.

Iar noi, chiar dacă suntem o ţară mică, iată că am reuşit să aducem o cantitate atât de mare de seringi care au fost atât de benefice oamenilor. Deci eu nu înțeleg această blamare, plus că oamenii nu înțeleg sistemul”, a spus Cătălin Botezatu, conform sursei citate.

Cătălin Botezatu a dat lovitura în plină pandemie COVID-19, cu toate a susţinut public că afacerile sale au fost grav afectate din cauza crizei. Firma în care celebrul designer este partener a câştigat contracte cu statul ce însumează peste patru milioane de euro, inclusiv pentru echipamente necesare medicilor în lupta împotriva coronavirusului. Chiar dacă oficial este specializată în vânzarea de îmbrăcăminte, firma controlată de prietenul lui Cătălin Botezatu a obţinut, fără licitaţie, un contract de aproape 2,5 milioane de euro pentru seringi de unică folosinţă. Instituţia care a organizat negocierea „fără publicare prealabilă” este Oficiul Naţional Pentru Achiziţii Centralizate, despre care Româniatv.net a mai scris că Raed Arafat ar avea un cuvânt greu de spus în privinţa achiziţiilor.

De asemenea, primul lot din procedura de achiziţie fără licitaţie a fost câştigată, săptămâna acesta, de trei firme, printre acestea numărându-se şi Viggo Fashion, societatea în care este partener designerul Cătălin Botezatu. Firma de modă Viggo Fashion va livra cele mai multe dintre aceste teste, mai exact cinci milioane.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Cum primesc şmecherii pandemiei milioane de euro de la stat fără nicio licitaţie! Cătălin Botezatu şi firma lui de haine bărbăteşti au încasat peste 4 milioane de euro în 9 luni! 2,5 milioane de euro de la ONAC pentru seringi şi 400.000 de euro pentru pijamale de unică folosinţă! Acum vrea să vândă şi teste COVID pe bază de salivă pentru elevi!