Cătălin Botezatu, secretul despre cum se menține în formă. Ce mănâncă designerul într-o zi obișnuită: „Am un meniu special, vreau să fiu sănătos”

La cei 55 de ani ai săi, Cătălin Botezatu reușește să se mențină într-o formă de invidiat. În ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut în ultimii ani, designerul continuă să fie atent la ce mănâncă și să facă mișcare.

17 iul. 2022, 18:46
Cătălin Botezatu, secretul despre cum se menține în formă. Ce mănâncă designerul într-o zi obișnuită: „Am un meniu special, vreau să fiu sănătos”

Cătălin Botezatu face tot ce ține de el pentru a avea un regim alimentar echilibrat. Acest lucru îl ajută să arate impecabil și, totodată, să se mențină sănătos. Știe mai bine ca oricine că sănătatea e cea mai importantă dintre toate și tocmai de aceea nu neglijează niciodată acest aspect.

„Am un meniu special acum pentru că vreau să fiu sănătos și atunci mi-am dat seama că nu trebuie să mai mănânc ca un animal tot felul de animale.

Am început vara prin a mânca fără carne, totul fără carne, din când în când puțin pește alb, fără grăsimi, fără prăjituri, ceea ce e groaznic, fără pâine, din când în când puțină focaccia, așa de gust. Mănânc foarte multe legume, risotto de toate felurile, folosesc doar ulei de măsline, mănânc salată multă și cam atât”, a mărturisit designerul pentru Click!.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Catalin Botezatu (@catalinbotezatu1)

Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu a trecut prin momente cu adevărat dificile. Creatorul de modă a fost operat de cancer și are cinci stenturi montate la inimă. Problemele de sănătate au apărut pentru designer în urmă cu doi ani, viața lui a fost pusă în pericol atunci. A reușit să treacă cu bine peste acele intervenții și să se recupereze.

În urmă cu o lună iar a ajuns la spital fiindcă avea dureri de nesuportat la nivelul stomacului. Se afla la Timișoara la acel moment și a mers de urgență la spital unde medicii i-au făcut investigații.

Diagnosticul pus de medici nu a fost unul dintre cele mai ușoare, asta pentru că aceștia i-au transmis lui Cătălin Botezatu că are pancreatită acută. Acum e nevoit să țină un regim strict bazat pe piure, salate, foacia, dar și apă, iar băuturile rafinate și mâncărurile scumpe sunt deja de domeniul trecutului, după cum spune el.

”Cu inima stau bine, am fost ușor bolnav acum vreo lună. Am făcut o mică pancreatită acută, pentru prima oară în viața mea țin regim, că nu țin de obicei regim și sunt disperat de atâta piure, salate, focacia, că asta pot să mănânc, și de apă plată. Adio băuturi alcoolice sau șampanii și prăjituri, asta e, unii sunt norocoși, dar sunt ok. O perioadă mai lungă trebuie să țin regimul, oricum primele două luni sunt mai grele, a trecut o lună”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Viva.ro.

Cătălin Botezatu e optimist și recunoscător că nu va trebui să treacă printr-o nouă operație, ci va ține un tratament. ”Veneam de la Monaco și am aterizat pe aeroportul din Timișoara și acolo mi s-a întâmplat. M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului. A fost spontană”, a mai zis el.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Catalin Botezatu (@catalinbotezatu1)