Cătălin Cherecheș, noi imagini după fuga din România. Cum a fost surprins primarul penal în Ungaria

Săptămână extrem de importantă pentru soarta lui Cătălin Cherecheș. Instanța din Munchen ar putea decide eliberarea sa dacă argumentele pe care apărătorii lui Cherecheș le aduc vor fi luate în considerare. Între timp, în presă apar noi imagini cu primarul penal, surprinse după fuga lui din România.

04 dec. 2023, 13:53
Cătălin Cherecheș, noi imagini după fuga din România. Cum a fost surprins primarul penal în Ungaria

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a fugit din România înainte ca instanța să fie sentința finală de condamnare la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată, a anunţat avocatul acestuia, Răzvan Doseanu.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a spus Răzvan Doseanu.

Între timp, presa a difuzat noi imagini cu Cătălin Cherecheș surprinse după fuga acestuia din România. Cătălin Cherecheș a fost filmat într-un magazin din Ungaria când încerca să cumpere o cartelă pentru telefonul mobil.

Citește și: Ce telefon avea Cătălin Cherecheș asupra lui în momentul capturării. Doar traficanții de droguri folosesc astfel de mobile

După fuga din România, primarul din Baia Mare a folosit un telefon mobil vechi, și nu un smartphone, pentru care avea nevoie de o cartelă. Acesta a mers la magazin sperând să-și procure una, însă nu a reușit.

Așa că a părăsit magazinul fără să cumpere nimic.

 

Cătălin Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins în Germania

Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins, marți seară, de polițiștii din Germania, după patru zile de când a fugit din țară. A fost reținut de polițiștii germani în apropierea gării din Augsburg, Germania, după ce a depășit viteza legală pe autostradă. Mașina în care s-ar fi aflat alături de o mătușă mergea cu 200 de kilometri pe oră. Potrivit surselor oficiale germane, cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul, eventual să ia un tren sau un taxi. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii germani.

În momentul în care a fost prins, Cătălin Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash, potrivit surselor G4Media.ro.

Actul de identitate a fost emis în septembrie 2022, în localitatea Villa Literno din provincia Caserta, regiunea Campania.