Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul e un oraş al nimănui. Vedem la tot pasul şobolani care umblă pe stradă, vedem mizerie, gunoaie, căpuşe

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, marţi seară, că Bucureştiul e un oraş al nimănui şi, chiar dacă a crescut PIB-ul pe cap de locuitor, acest lucru nu se vede în viaţa de zi cu zi. El a afirmat că se văd la tot pasul “şobolani care umblă pe stradă, mizerie, gunoaie, căpuşe”.

02 apr. 2024, 22:27
Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul e un oraş al nimănui. Vedem la tot pasul şobolani care umblă pe stradă, vedem mizerie, gunoaie, căpuşe

Cătălin Cîrstoiu a declarat, marţi, la B1 TV, că politicienii nu se pot juca cu viitorul Bucureştiului. “Eu cred că a venit vremea să avem un om serios, nu ne putem juca, totuşi, cu viitorul Bucureştiului, că ne-am cam jucat cu el, ne-am jucat la modul real, am promis şi nu am făcut. Am promis 30 de grădiniţe. Sunt? Nu. Am promis 15 şcoli. Sunt? Nu. Şi aşa mai departe. Eu cred că a venit vremea, dincolo de picanteriile campaniei electorale  şi să vină o vreme când trebuie să ne gândim că trebuie să tragem o linie şi să facem ceva pentru oraş”, a afirmat candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

EXCLUSIV VIDEO Piedone intervine personal după ce un copac din sectorul 5 a căzut peste o casă: „Nicuşor va achita nota de plată pe 9 iunie”
El a mai declarat că Bucureştiul are nevoie de un om care să pună ordine în trafic şi să asigure siguranţa cetăţenilor.

“Eu cred că de asta are nevoie Capitala, de un om hotărât, de un om care să pună ordine, ordine în tot ceea ce înseamnă trafic şi dacă vorbim de trafic înseamnă poluare, să avem aer curat, să pună ordine în siguranţa familiei, ăsta e un lucru foarte important până la urmă, siguranţa copiilor noştri, să simţi copilul în siguranţă când se duce la şcoală, când se duce în parc, când merge pe stradă. Să spunem ”stop” drogurilor, să avem un oraş fără droguri. Eu cred că a venit vremea să lăsăm inactivitatea, lenea şi să trecem în categoria de a avea un om serios la Primăria Capitalei, un om care ştie să facă”, a transmis Cătălin Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL consideră că Bucureştiul este un oraş al nimănui, în care nu există un mediu economic.

“Alianţa care-mi susţine candidatura tocmai asta are ca obiectiv, să asigure o stabilitate. Eu asta spun cetăţenilor acestui oraş, că a venit vremea ca primarul general să comunice, să facă echipă cu primarii de sector, a venit vremea ca primarul general să aibă o uşă deschisă exact acolo unde se obţin sursele de finanţare. Iar dacă vorbim de surse de finanţare, Primăria Capitalei ar trebui să-şi identifice surse noi de finanţare, fondurile europene o şansă aproape ratată în mandatul actual al primarului general. Şi multe alte posibilităţi. Parteneriate public-privat. Trebuie să creăm un mediu de afaceri care să genereze venituri Capitalei pentru că fără a avea o viaţă economică efervescentă în Bucureşti noi nu o să reuşim nimic. Tocmai asta se întâmplă în Capitală, e un oraş al nimănui, în care practic nu mai există un mediu economic chiar dacă spunem că a crescut PIB-ul pe cap de locuitor, se vede în viaţa de zi cu zi a fiecărui om? Se văd nervii din trafic. Se vede grija unui om care merge în parc şi e întuneric. Până la urmă noi vedem la tot pasul şobolani care umblă pe stradă, vedem mizerie, vedem gunoaie, vedem căpuşe”, a mai declarat Cătălin Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu, despre anunțul liderilor PNL că Nicolae Ciucă va fi obligat să candideze la prezidențiale: „Haideți să ajungem în data de 10 iunie”

Mihai Tudose: Cătălin Cîrstoiu nu a amenințat cu retragerea candidaturii

Coordonatorul campaniei PSD pentru alegerle europarlamentare şi europarlamentar din partea PSD, Mihai Tudose, a negat că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, ar fi ameninţat că se va retrage din cursa electorală pe motiv că nu este mulţumit de felul în care cele două partide îl susţin în campania electorală. Potrivit lui Tudose, Cîrstou creşte 2-3 procente pe săptămână pentru că electoratul a înţeles strategia PSD şi PNL.
Întrebat dacă medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi ameninţat cu retragerea din cursa electorală, Mihai Tudose a negat acest lucru
”Noi dezminţim chestia asta de vreo patru zile. Am rugat pe toată lumea să ne indicaţi şi nouă sursa, de unde aţi auzit aşa ceva. Nu e nici cel mai mic adevăr în aşa ceva”, a declarat Mihai Tudose, marţi seară, la Antena 3.

Întrebat, de asemenea, dacă a existat o discuţie în care Cîrstoriu şi-a arătat nemulţumirea privind modul în care cele două partide îi susţin campania electorală, Tudose a negat din nou.

”Nu, nici aşa ceva. Am fost la toate întâlnirile cu conducerea. Domnul Cîrstoiu pare că e foarte mulţumit de ceea ce i se întâmplă din punct de vedere a celor două partide. Aţi văzut şi punctul de vedere al PSD şi al PNL (…) Deja creşte 2-3 procente pe săptămână. Lumea a aşteptat, a înţeles ce fac cele două partide. Intenţia de vot la Bucureşti, însumat pentru cele două partide depăşea 55 la sută. Acum nu se întâmplă altceva decât acest transfer de la cele două partide către acest cabinet independent. Este adevărat că pesediştii au vrut un candidat PSD, iar peneliştii un candidat PNL, dar acum au înţeles că avem un candidat independent susţinut de cele două partide, care nu e nici PNL, nici PSD, dar este o soluţie bună pentru Bucureşti”, a mai spus Tudose.

Potrivit lui Tudose şi la nivelul celor două partide, după ce a existat o nemulţumire, membrii au înţeles strategia
”Când am venit cu acest candidat comun a intervenit acea supărare sau frustrare şi în rândul PSD şi în rândul PNL. Apoi au înţeles că aceasta este soluţia, au început să se calmeze lucrurile şi acum asistăm la acest transfer de la partide, către candidatul ndependent”, a adăugat Tudose.