Cătălin Cîrstoiu, chemat de urgență la ședința coaliției. Se discută despre o posibilă retragere a medicului de la Primăria Capitalei

O ședință a coaliției PSD - PNL e în plină desfășurare în aceste momente. Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, a ajuns de urgență acolo.

10 apr. 2024, 20:22
Cătălin Cîrstoiu, chemat de urgență la ședința coaliției. Se discută despre o posibilă retragere a medicului de la Primăria Capitalei

Liderii PNL și PSD discută despre o posibilă retragere a candidatului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria capitalei, totul în contextul în care Cîrstoiu a fost implicat în mai multe scandaluri.

Potrivit unor surse politice, Marcel Ciolacu e foarte nemulțumit de ce a apărut în presă despre Cîrstoiu. Se fac presiuni mari asupra liderului social-democrat. Urmează să se ia o decizie în această seară. E o ședință a coaliției de guvernare extinsă, președinți de filiale PSD și PNL și miniștri sunt prezenți în cabinetul lui Ciolacu. Se va discuta și despre acest lucru, despre o retragere a lui Cătălin Cîrstoiu.

Citește și Rareș Bogdan dorește o coaliție cu PSD pe 10 ani de zile: „Ca în Germania”. Care e singura condiție pe care o impune

Gabriel Zetea, PSD – „Nu am o astfel de informație despre acest lucru. Eu cred că această coaliție merge înainte, are un plan pentru România, stabilitatea României. Aici lucrurile sunt destul de simple, PSD a demonstrat o politică vizavi de integritatea celor care candidează. În acest moment nu a venit nici măcar o decizie a Agenției Naționale de Integritate care să stabilească o potențială stare de incompatibilitate. Așa că acum vorbim despre zvonuri. Dacă va apărea vreo decizie a vreunei instanțe din România în ceea ce-l privește pe Cîrstoiu…”.

Tudor Polak, PNL – „Nu voi comenta informații pe surse. Din perspecrtiva mea și a PNL, nu există nicio nemulțumire în privința lui Cătălin Cîrstoiu. Vom vedea dacă coaliția a luat decizia bună pentru Capitală sau nu. Procedural, nu aș putea să comentez cum că domnul doctor și-ar dori să se retragă. Mi-e greu de crezut că PSD sau PNL ar decide să nu avem candidat la Primăria Capitalei”.

Citește și Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL la Primăria Capitalei, acuzat de incompatibilitate

Ce a răspuns Cătălin Cîrstoiu la acuzaţiile de incompatibilitate: „Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare. Aşa tare sunt speriaţi contracandidaţii mei?”

Medicul Cătălin Cîrstoiu a răspuns acuzaţiilor de incompatibilitate, precizând că roagă autoritățile competente să se pronunțe în acest caz, în speță Agenția Națională de Integritate.

„Câteva cuvinte despre noile (şi viitoarele) atacuri la adresa mea: 1. Nici gând de vreo incompatibilitate. 2. ANI să se pronunţe. Doar instituţiile pot stabili adevărul. Eu îl ştiu. 3. Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare. 4. Aşa tare sunt speriaţi contracandidaţii mei? 5. Sunt convins că mai urmează, teama lor că voi câştiga e mare. Sunt aici. Neclintit”, scrie Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.