Cătălin Cîrstoiu este de părere că cele şase sectoare ale Capitalei nu ar trebui desfiinţate: Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici

Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este de părere că actuala împărţire administrativă a municipiului Bucureşti în şase sectoare trebuie menţinută.

30 mart. 2024, 12:15
Cătălin Cîrstoiu este de părere că cele şase sectoare ale Capitalei nu ar trebui desfiinţate: Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici
Cătălin Cîrstoiu exclude varianta retragerii din cursa pentru Primăria Capitalei!

„Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici: un primar general şi şase primari de sector”, spune Cătălin Cîrstoiu. „Este obligatoriu să lucrez (în calitate de primar general al Capitalei – n.r.) cu primarii de sector. Chiar mă gândeam că Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici: un primar general şi şase primari de sector”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu sâmbătă, la Prima Tv.
Întrebat dacă este în favoarea menţinerii împărţirii administrative a Bucureştiului în şase sectoare, candidatul pentru funcţia de primar răspunde pozitiv.

„Da, Bucureştiul are nevoie de sectoare, are nevoie de sectoare, însă atitudinea şi acţiunea primarilor de sector trebuie să fie un tot unitar cu a primarului general. Nu se poate altfel.  Când vorbim de Bucureşti şi când vorbim de acţiune în Bucureşti, cred că a venit momentul să nu mai vorbim de culoare politică. (…) Eu cred că problema primăriei generale nu e cine te susţine în primă etapă, e ce faci, ce proiect ai”, mai afirmă Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu le trimite câte o sticlă de tărie lui Piedone şi Nicușor Dan. „Le este teamă de mine, aşa că poate îi ajută!”

Candidatul PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a vorbit, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, despre faptul că familia sa nu este deloc străină de politică. Tatăl său a fost deputat timp de două mandate, a lucrat la Legea Administraţiei Publice, iar străbunicul său a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache.

”Tatăl meu a avut două mandate de deputat, a fost preşedintele Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi chiar Legea Administraţiei publice locale cumva e creaţia lui, munca de echipă de la Parlament. Conducea acea comisie care a redactat legea. părinţii mei m-au învăţat să respect valorile frumoase ale vieţii, aşa cum e viaţa, mi-au creat un mediu în care m-am simţit întotdeauna bine, un mediu cald, m-au stimulat să învăţ, m-au stimulat să citesc şi asta am făcut. Nu am avut tangenţă cu lumea asta (politică – n.r.) decât aşa, auzind discuţiile din casă”, afirmă Cătălin Cîrstoiu.

Cârstoiu mărturiseşte că străbunicul său, absolvent de Drept, a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache, fost ministru şi unul dintre fondatorii Partidului Ţărănesc.

Citeşte şi: Cătălin Cîrstoiu îi mulțumește Gabrielei Firea pentru susținere. ”O înțeleg. Aș fi trăit poate mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”

„Sigur, în familie există şi lucruri mai triste în care ne-a adus politica, pentru că Ion Mihalache nu avea copii, iar verişoara lui primară avea un băiat, cel mai mare băiat, pe care practic Mihalache l-a adoptat de la câţiva ani şi l-a crescut. Bunicul meu a fost absolventul Facultăţii de Drept în 1927. Amintirile de familie din acea perioadă există, dar, cumva au fost amputate, ca să folosesc tot un termen ortopedic, de ce a urmat după 1947”, a adăugat Cîrstoiu.

Acesta a mărturisit să bunica tatălui său a fost prima care a cules cântece din zona Muscelului şi le-a păstrat. Medicul spune că are talent la muzică, ştie să cânte la pian, iar bunicii săi voiau să devină avocat. „Dar eu m-am simţit mai apropiat de latura asta umană a existenţei, pentru că am fost fascinat de medicină”, adaugă Cîrstoiu.

Cîrstoiu, mărturisiri despre boala de care a suferit: Aveam 33 de ani, la vârsta aia oamenii au alte gânduri. Am folosit acel moment, pentru mine un moment prost, pentru a încerca să construiesc ceva

Medicul Cătălin Cîrstoiu a vorbit, sâmbătă, la Prima Tv, despre cancer, boală cu care a fost diagnosticat la o vârstă tânără. „Aveam 33 de ani, la vârsta aia oamenii au alte gânduri”, a povestit medicul, susţinând că, deşi acea perioadă a fost pentru el una de „profunde insatisfacţii”, a încercat să folosească acea experienţă pentru a construi ceva în Spitalul Universitar.

„Aveam 33 de ani, la vârsta aia oamenii au alte gânduri. Nu am vorbit despre asta, folosind boala mea pentru a face ceva, din contră. Eu am folosit acel moment, pentru mine personal un moment prost, un  moment cate mi-a creat profunde insatisfacţii, l-am folosit pentru a încerca să construiesc ceva şi cât am putut eu la Spitalul Universitar am făcut o secţie de oncologie, un buncăr de radioterapie, am încercat să le dau oamenilor şansa. Mai mult de atât, mi-a fost evident la nivelul anului 2009 că erau lucruri care în România nu se realizau şi asta a încercat: să updatăm totul, astfel încât, în anumite segmente de patologie să nu mai fie această problemă. Asta vreau să fac şi cu oraşul”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, sâmbătă, la Prima Tv.

Managerul Spitalului Universitar face comparaţia între oraş şi un om bolnav.
„Vedem un oraş sufocat de trafic, la tinereţea mea era o carte, ”Stresul psihic şi bolile interne„. Vă daţi seama că aşa e oraşul, e măcinat de boli, dar asta ne macină şi pe noi”, adaugă medicul.
El susţine că e nevoie de „un plan integrat” în ceea ce priveşte Capitala, iar pentru fiecare domeniu trebuie solicitată opinia experţilor.