Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. „Regimul Iohannis nu scapă!”

Cătălin Drulă a postat pe pagina sa de facebook un mesaj pentru regimul lui Klaus Iohannis în care susţine că ridicarea MCV pentru România nu înseamnă că statul de drept nu va mai fi monitorizat.

22 nov. 2022, 22:01
Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. „Regimul Iohannis nu scapă!”
Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. "Regimul Iohannis nu scapă!"

Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. „Comisia Europeană a recomandat ridicarea MCV pentru România, la trei ani distanță după ce a făcut aceeași recomandare pentru Bulgaria. Așa cum spune însă și Comisia, regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană. Am putea spune chiar că lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă. Cele trei legi promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt în continuare sub monitorizare pentru că ele sunt jalon în PNRR”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a anunțat ridicarea MCV-ului: „România a făcut reforme!”. Un pas înainte pentru aderarea la Schengen

Liderul USR s-a referit apoi la raportul recent al Comisiei de la Veneția, care „nu a dat gir noilor legi ale Justiției, ba dimpotrivă, le-a criticat dur cu privire la graba adoptării, procedura de numire a procurorilor-șefi, înființarea secției noi pentru magistrați și altele”.

Citeşte şi: Comisia Europeană discută marţi ridicarea MCV-ului României. Raport pozitiv după 15 ani de monitorizări. Ciucă: „Un examen pentru consolidarea diplomaţiei în România”

„De altfel, în PNRR sunt incluse jaloane care reprezintă cerințe din MCV. Comisia spune în raport textul că acestea „sunt esențiale pentru procesul de reformă, cum ar fi reforma sistemului judiciar și cadrele anticorupție”. Mai mult, indiferent de eventuala ridicare a MCV, statul de drept va continua să fie monitorizat în România prin noul mecanism general aplicabil tuturor statelor membre (Rule of Law). Iar acest mecanism condiționează fondurile europene de angajamentele cu privire la statul de drept și reformele din Justiție”, a mai scris Cătălin Drulă.