Cătălin Drulă, atac acid la adresa lui Florin Cîțu: Afirmațiile fostului premier sunt mincinoase, așa cum ne-a obișnuit!

Cătălin Drulă interevine în scandalul cu privire la proiectul de lege privind interceptarea mesageriei private.

10 dec. 2021, 20:33
Cătălin Drulă, atac acid la adresa lui Florin Cîțu: Afirmațiile fostului premier sunt mincinoase, așa cum ne-a obișnuit!

Cătălin Drulă, atac acid la adresa lui Florin Cîțu. Afirmațiile fostului premier Cîțu sunt mincinoase, așa cum ne-a obișnuit”.

Cătălin Drulă, atac acid la adresa lui Florin Cîțu: Afirmațiile fostului premier sunt mincinoase, așa cum ne-a obișnuit!

„Afirmațiile fostului premier Cîțu sunt mincinoase, așa cum ne-a obișnuit. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în mandatul lui Cătălin Drulă nu are nicio legătură cu vreo paternitate asupra articolului de lege care a suscitat dezbatere în spațiul public. De altfel, în dosarul acestui proiect, care se poate consulta la adresa https://tiny.cc/CodulComunicatiilor, se poate vedea în expunerea de motive că inițiatorii proiectului de lege sunt ministrul interimar al Comunicațiilor, Barna Tanczos, și președintele ANCOM, Vlad Ștefan Stoica, iar avizatori membrii Guvernului Cîțu, după ieșirea USR de la guvernare”, transmite Cătălin Drulă.

Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre proiectul de lege care ar permite interceptarea conversaţiilor pe WhatsApp, Messenger, Skype sau Telegram, că este vorba de Codul comunicaţiilor şi este necesar proiectul pentru a demara licitaţiile 5G. El precizează că există avizul CSAT.

Chestionat cum a apărut acel amendament, pentru că în varianta pusă în dezbatere publică a proiectului nu era cu varianta finală, Cîţu a răspuns: „Trebuie să vorbiţi cu iniţiatorii. Nu ştiu exact cine l-a introdus. Ministerul respectiv, Ministerul Transporturilor, ştiţi foarte bine. Nu mai ştiu dacă era ministru (Cătălin Drulă – n.r.)”.

Un nou articol apărut într-un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat lărgește în mod nejustificat domeniul și spectrul interceptării comunicațiilor electronice, inclusiv a accesului la datele de trafic, date de conținut și la „conținutul comunicațiilor criptate tranzitate”, scrie Bogdan Manolea pe site-ul Asociației pentru Tehnologie și Internet.

Articolul a fost adăugat la un proiect de lege pentru transpunerea directivei UE privind Codul European al Comunicațiilor, după ce proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost adoptat de guvernul Cîțu cu 3 zile înainte să fie demis și trimis pe circuitul parlamentar, unde este adoptat pe 7 decembrie 2021.

Citește și: Președintele Asociaţiei pentru Tehnologie şi Internet face dezvăluiri incredibile: Guvernul Cîţu a introdus în Codul Comunicaţiilor o extindere a interceptării comunicaţiilor chiar și a mesajelor de pe Whatsapp și Facebook!