Cătălin Drulă atacă coaliţia de guvernare: „Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că pensiile cresc cu ”doar 12,5%”, un procent care nu acoperă nici măcar inflaţia, ”deşi până la limita din PNRR se puteau creşte cu 27%”

22 nov. 2022, 10:36
Cătălin Drulă atacă coaliţia de guvernare: „Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

Cătălin Drulă a lansat un nou atac îndreptat spre coaliţia PNL-PSD, după ce premierul Nicolae Ciucă a anunţat oficial, luni seară, că în sedinţa de coaliţie s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie, astfel că acesta va avea valoarea de 1.784 de lei.

”După luni de zile de alba-neagra cu pensiile românilor, minciuna PSD şi PNL s-a dovedit pe de-a întregul: pensiile cresc cu doar 12,5%, deşi până la limita din PNRR se puteau creşte cu 27%. O creştere care nu acoperă nici măcar inflaţia de 15%. Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri”, a afirmat Drulă, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat PSD şi PNL nu doresc eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Să nu uităm că pensiile speciale sunt în medie de 8 ori mai mari decât cele contributive (=normale). Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ba de la 1 ianuarie se mai adaugă pensii noi speciale, pentru primari”, a arătat liderul USR.

Citeşte şi: Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici. Marcel Ciolacu: „Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023”

”PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a arătat Ciucă, menţionând şi celelalte decizii luate, între care continuarea acordării sprjinului pentru cei cu pensii mici, a voucherelor sociale, a sprijinului pentru plata facturilor la energie, actualizarea alocaţiilor pentru copii şi a unor indemnizaţii.

Deciziile au fost prezentate şi de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a afirmat însă că: ”pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni şi despre ceea ce au ei nevoie acum”.

La rândul său, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a susţinut că Uniunea ”a sprijinit dintotdeauna pensionarii”.

Citeşte şi: Ludovic Orban își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Cel mai probabil DA”