Cătălin Drulă atacă din nou autorităţile după accidentul mortal de la Pasajul Unirii: „Prefectul Toni Greblă şi alte oficialităţi au minţit”

Un bărbat a murit după ce un autocar a fost strivit de limitatorul de înălțime poziționat înainte de intrarea în Pasajul Unirii din București, vineri, 23 decembrie.

24 dec. 2022, 19:48
Cătălin Drulă atacă din nou autorităţile după accidentul mortal de la Pasajul Unirii: „Prefectul Toni Greblă şi alte oficialităţi au minţit”

Accidentul petrecut vineri la intrarea în Pasajul Unirii a stârnit o mulţime de reacţii din partea opiniei publice, dar şi din partea unor politicieni, care arată cu degetul spre adversarii politici pentru a indica vinovaţii.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a lansat sâmbătă, 24 decembrie, un set de acuzații, după accidentul mortal din Pasajul Unirii din București, în care a fost implicat un autocar plin cu turiști greci.

Cătălin Drulă spune că, potrivit unei filmări, se vede că autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri, deși autoritățile au susținut contrariul.

„A fost publicată o filmare în care se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri (foto 1) al Pasajului Unirii pe banda 2 (din 4) ulterior schimbând o bandă în stânga. Exact situația de care vorbeam la pct. 8 din postarea anterioară.

În același timp, într-o poză facută astăzi  se vede cum lanțurile de la presemnalizator sunt date peste cap pe lățimea benzii 3 (care mai în față devine banda 1 a pasajului Unirii).

Se impun câteva concluzii:

Citeşte şi: Românii din Ucraina susțin că sunt discriminați de Zelenski. Simion, atac la adresa lui Iohannis: „Avem niște slugi proaste la București!”. Mesajul liderului AUR pentru Kiev | EXCLUSIV

1. Prefectul Greblă și alte oficialități care au spus că au fost lovite lanțurile prelimitatorului au mințit.

2. Prelimitatorul este INCORECT amplasat. Așa cum spuneam în postarea anterioară, trebuie să nu poți fizic să îl ocolești dacă intri în pasaj (soluții se găsesc, de la amplasarea mai apropiată de pasaj, la delimitare fizică mai timpurie a sensurilor prin/pe deasupra pasajului). Mai mult, dacă înainte de intersecția Budapesta un TIR sau autocar e încadrat pe banda 1 (unde e logic să fie fiind vehicul greu) la trecerea de intersecție NU va lovi lanțurile și dacă e o decizie (greșită) de ultim moment să intre în pasaj se va înfige direct în limitator cum s-a întâmplat ieri.

3. Lanțurile au mai fost lovite de alte TIR-uri sau autocare după cum se vede în poză și LĂSATE AȘA. Practic, nu există întreținere și repunere în funcțiune a acestui element de siguranță.

4. (în consecință de la pct. anterior) Și dacă trecea pe banda 3, pe sub lanțuri, e foarte posibil ca autocarul să nu le fi lovit pentru că fuseseră deja date peste cap de mai demult.

5. Și la ora asta când vorbim (sau cel puțin azi-dimineață), chiar dacă a fost un accident, Primăria Sector 4 n-a catadicsit să trimită o nacelă să readucă pe poziție lanțurile date peste cap ale prelimitatorului”, a transmis Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Şantaj al Consiliului Secuiesc din Covasna. Organizaţia transmite autorităţilor că va susţine aderarea României la Schengen doar dacă le sunt îndeplinite condiţiile