Cătălin Drulă, despre candidatura la şefia USR-PLUS: „Eu fac parte dintr-o echipă în care am mare încredere”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, văzut drept unul dintre personajele politice cu cea mai spectaculoasă ascensiune, a vorbit miercuri despre o eventuală candidatură a sa la conducerea USR-PLUS, unde deja şi-au anunţat candidatura Dan Barna şi Dacian Cioloş.

30 iun. 2021, 21:27
Cătălin Drulă, despre candidatura la şefia USR-PLUS: „Eu fac parte dintr-o echipă în care am mare încredere”

Cătălin Drulă susţine că nu va candida la şefia partidului născut din fuziunea USR şi PLUS, considerând că locul său este la Ministerul Transporturilor, unde sunt destule proiecte vitale pentru România, care duce o lipsă acută de infrastructură rutieră şi nu numai. Drulă a declarat, la Antena3, că face parte din echipa care îl va susţine pe Dan Barna în cursa pentru şefia partidului.

„Nu, nu voi candida la alegerile din USR-PLUS. Eu fac parte dintr-o echipă în care cred foarte mult şi care a reuşit să aducă acest partid la guvernare. Este echipa lui Dan Barna, în care cred foarte mult. E un lider politic cu un potenţial enorm, îl susţin şi în cursa internă şi în cele externe. Vă spun, ca un om care a fost martor la formarea USR-ului, că a muncit enorm şi că este un lider cu abilităţi foarte bune”, a declarat Cătălin Drulă pentru sursa citată.

Întrebat ce va face dacă Dan Barna va decide să se retragă din cursa pentru şefia partidului şi îl va ruga pe el să candideze, ministrul a spus că „nu se pune problema. Am discutat aceste lucruri, am luat decizia în echipă, ca întotdeauna. Eu sunt foarte bine unde sunt. Şi cred în asta, fiecare să fie la locul potrivit”.

La jumătatea lunii iunie, ministrul Drulă nu era atât de sigur şi afirma doar că nu ia în calcul o astfel de candidatură la acel moment.

Întrebat dacă Drulă va fi contracandidat, Barna a susţinut că s-ar bucura.

Cătălin Drulă, văzut de analişti ca o figură marcantă a USR-PLUS

„Dacă îşi va dori să facă asta, eu m-aş bucura. Este una dintre personalităţile politice cu foarte mare ascensiune în cadrul partidului nostru. Vom vedea, va fi o decizie pe care o va lua Cătălin şi o vom lua şi noi ca partid”, a afirmat liderul USR PLUS, conform Agerpres.

Bogdan Chirieac a venit cu varianta Drulă la şefia USR-PLUS la început de mai.

„Cred că din partea USR-PLUS va candida Cioloș, dar am auzit o vorbă că la viitorul Congres USR-PLUS cel care va fi ales, bătându-i pe Cioloș și Barna, va fi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. El e noua stea a acestei formaţiuni politice”, a dezvăluit Bogdan Chirieac la DCNewsTV.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după votul pe moţiunea de cenzură: „Oamenii o duc din ce în ce mai rău, dar guvernanţii ne spun că în ţară viaţa e roz”