Cătălin Drulă despre posibilitatea ca Iohannis să-l desemneze din nou pe Cîţu. „Un act de iresponsabilitate. Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei”

Cătălin Drulă, propus ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş, a catalogat drept "un act de iresponsabilitate" o posibilă decizie a preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna din nou premier pe Florin Cîţu. Mai mult, deputatul USR nu exclude varianta alegerilor anticipate deoarece "nu putem sta în ciorba asta oricât", făcând referire la criza politică.

18 oct. 2021, 15:10
Cătălin Drulă despre posibilitatea ca Iohannis să-l desemneze din nou pe Cîţu. „Un act de iresponsabilitate. Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei”

Cătălin Drulă a fost întrebat despre soluţiile ieşirii din criza politică după demiterea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură, însă a recunoscut că politicienii „au tendinţa de a tergiversa”.

„Politicienii români au tendinţa de a tergiversa. Haideţi să fie oamenii noştri la butoane, să fie fericiţi oamenii noştri. În 16 septembrie trebuia să pice şi în 20 septembrie să avem un nou Guvern, a declarat Cătălin Drulă, la Europa FM.

Întrebat despre posibilitatea ca Florin Cîţu să fie desemnat din nou premier, deputatul USR propus ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş a considerat că o astfel de decizie din partea preşedintelui Klaus Iohannis ar fi un „act de iresponsabilitate”.

Asta ar fi după mine un act de iresponsabilitate (…) Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei. Vreau să cred că propunerea lui Dacian Cioloş este una serioasă.

Dacă această propunere n-ar trece de Parlament, vreau să cred că, indiferent de ce susţinere va primi, este una serioasă. Nu putea face gesturi doar de formă”, a precizat Drulă.

Citeşte şi: USR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor”

Cătălin Drulă vrea refacerea coaliţiei cu alt premier: „Să fie mai mult om şi mai puţin Superman”

De altfel, ministrul interimar al Transporturilor a afirmat că există lideri în PNL din zone apropiate lui Florin Cîţu care înţeleg că „nu se poate ţara pe butuci pentru un singur om”.

„Sunt mulţi lideri, oameni care au demonstrat ceva în PNL, care sunt ruşinaţi de ce se întâmplă. Chiar şi în zonele apropiate de Cîţu există o înţelegere a faptului că nu se poate ţara pe butuci pentru un singur om.

N-aş săpa un şanţ şi să spun că lucrurile sunt pierdute. Primul este pentru un vot în Parlament miercuri şi dacă nu se va întâmpla, pentru refacerea coaliţiei în jurul altui premier care să ştiu că guverneze un Guvern de coaliţie şi să fie mai mult om şi mai puţin Superman”,  a precizat Drulă.

Cât despre posibilitatea organizării de alegeri anticipate, Cătălin Drulă a afirmat că „e bine să existe un capăt ca să ştim că nu putem sta în ciorba asta oricât”.

Cătălin Drulă exclude suspendarea lui Klaus Iohannis. „Nu cred că este un moment oportun”

Întrebat dacă USR îşi doreşte suspendarea lui Klaus Iohannis, Drulă a afirmat că există o procedură prevăzută în Constituţie, însă nu este „un moment oportun pentru asta”.

„Există procedura suspendării președintelui. S-as mai aplicat în România. Nu cred că este un moment oportun pentru asta”, a conchis Drulă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „O săptămână pierdută = 2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!”