Cătălin Drulă: „Florin Cîţu a fost sceptic în privinţa valului 4. În februarie ne-a lăsat fără bani pe mine şi pe Voiculescu”

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR), a declarat luni că pre,ierul demis Florin Cîţu nu a crezut în valul 4 al pandemiei, fapt pentru care şi-a permis să nu aloce fonduri Ministerului Sănătăţii pentru a pregăti sistemul medical.

18 oct. 2021, 17:02
Cătălin Drulă:  „Florin Cîţu a fost sceptic în privinţa valului 4. În februarie ne-a lăsat fără bani pe mine şi pe Voiculescu”

Cătălin Drulă spune că şi ministerul Transporturilor a fost lăsat fără bani în luna februarie, promisiunea fiind că se vor aloca la rectificare, dar că în cazul său nu era atât de grav pe cât era la Ministerul Sănătăţii, care ar fi trebuit să beneficieze prioritar de fonduri.

„Atitudinea domnului Cîțu a fost așa… valul-patru-sceptică. Am avut anumite discuții cu doamna Mihăilă de față, iar doamna Mihăilă spunea că are nevoie de bani, că are nevoie de anumite măsuri. Doamna Mihăilă i-a spus că trebuie să facem ceva cu vaccinarea. Eu chiar îmi aduc aminte, la învestirea Guvernului, l-am sunat pe Vlad Voiculescu și Vlad mi-a zis că vaccinarea nu este deloc la el.

Citeşte şi: Cătălin Drulă despre posibilitatea ca Iohannis să-l desemneze din nou pe Cîţu. „Un act de iresponsabilitate. Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei”

Când s-a refăcut bugetul, în februarie, ne-a lăsat fără bani și pe mine și pe Voiculescu și ne-a zis că la rectificare ne vom primi banii. La mine a fost mai puțin dramatic, deși era vorba despre a plăti niște salarii, dar la Sănătate era vorba de medicamente. Știm că paturile de la ATI nu fac nimic singure. Ele funcționează cu personal, iar personalul nu există și nu-l poți crea.

Doamna Mihăilă a făcut o treabă extraordinară la Ministerul Sănătății. Este profesionistă și a venit în domeniu într-un moment extrem de greu și s-a descurcat excelent. Domeniul a fost secat de bani de Cîțu”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „PSD va fi de acord cu impunerea certificatului verde pentru accesul în magazine care să corespundă deciziei Parlamentului European”