Cătălin Drulă: „Florin Cîţu este un produs expirat, are 7% popularitate”

Fostul ministru al Transporturilor din partea USR, Cătălin Drulă, consideră că Florin Cîţu a avut în ultimele luni un comportament ridicol, care a făcut să se rupă coaliţia de guvernare şi, pe lângă asta, l-a dus la o cotă de popularitate de 7%.

12 nov. 2021, 08:43
Cătălin Drulă: „Florin Cîţu este un produs expirat, are 7% popularitate”

Cătălin Drulă a declarat că USR nu mai aşteaptă o refacere a coaliţiei de guvernare cu PNL, în caz că liberalii nu se înţeleg la negocieri cu PSD, ci sunt deja în opoziţie, şi a precizat că preşedintele Klaus Iohannis este la fel de vinovat pentru actuala criză ca fostul premier.

„E o limită a ridicolului, deşi în România cred că am trecut câteva bariere măricele în aceste două luni, mai ales prin comportamentul liderului PNL Florin Cîţu, chiar şi al preşedintelui României în această perioadă. De fapt, egali îi consider vinovaţi pentru această criză. Noi am anunţat că am trecut în opoziţie, nu există o variantă în care negociezi ministere, programe de guvernare. Am citit undeva că lucrurile merg extrem de bine. După ce PSD a fost demonizat timp de trei, patru ani de preşedintele României, de liderii PNL, şi-au construit o întreagă înşelătorie electorală pe acest discurs şi acum, cum a spus domnul Cîţu, ne-am găsit multe lucruri în comun, culmea e că e adevărat”, a transmis Cătălin Drulă.

El a susţinut că Florin Cîţu este „un produs politic expirat”.

Citeşte şi: Video epocal! Traian Băsescu te învață sa bei whisky după „rețeta” lui ca să nu te îmbeţi! Patru cuburi în pahar şi băutura doar cât să plutească! Asta e diferenţa dintre unul care ştie să bea şi unul care bea ca prostul!”

„Tot o ţineau langa cu Florin Cîţu. Omul e un produs politic expirat, are 7 la sută popularitate şi ar fi putut să ajungă pe nedrept la 7 la sută, ar fi putut să fie un om care a luat măsuri de reformă nepopulare, există metode prin care să nu judeci un om doar pentru asta, dar văzându-l ca lider politic, văzându-l ca lider de guvern, ca comportament e complet justificată. În cazul său, cum îl vede publicul şi cum este omul politic, este o congruenţă. (…) E complet nepotrivit şi comportamentul pentru a conduce un guvern. Un lider al unui guvern de coaliţie trebuie să fie al tuturor partidelor şi să înţeleagă un echilibru al negocierii, să aibă tact, calm, să nu ameninţe”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor la Profit News.

Întrebat de ce la negocierile din 2020 USR a avut de ales între Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi l-a ales pe Cîţu, Cătălin Drulă a răspuns: „Cred că e şi un pic de legendă acolo, cred că lucrurile erau coapte la PNL. Senzaţia e că toţi cei aflaţi în jurul lui Ludovic Orban aveau, virtual vorbind, cuţitele deja în spatele lui, mă refer la faimoasa echipă câştigătoare din aceste zile. La acel moment, pe imaginea pe care şi-a construit-o, a făcut studii în America, eu am făcut studii în Canada, mi s-a părut că suntem cumva colegi de generaţii şi am avut ceva speranţe. Ludovic Orban, într-un fel, pare mult mai democrat, dar Ludovic Orban este un practicant al aceluiaşi tip de clientelism dus până la extrem. Cred că a găsit atâtea locuri de muncă pentru sute şi mii de oameni din PNL, o face asumat. Asta i-a dat forţă în partid”.

Citeşte şi: Guvernul acordă bani pentru subvenţia pentru încălzire din fondul de rezervă. Oraşele care vor primi cei mai mulţi bani