Cătălin Drulă, mesaj ferm după ce a devenit preşedinte interimar USR. „Prioritatea mea este unitatea partidului. USR va face opoziţie pe tot terenul”

Cătălin Drulă a anunţat, marţi, că prioritatea sa este de a continua proiectul politic al USR, după ce a devenit preşedinte interimar al partidului.

08 feb. 2022, 11:06
Cătălin Drulă, mesaj ferm după ce a devenit preşedinte interimar USR. „Prioritatea mea este unitatea partidului. USR va face opoziţie pe tot terenul”

Cătălin Drulă a preluat conducerea interimară a USR, după demisia lui Dacian Cioloş. Fostul ministru al Transporturilor consideră că USR este „singurul partid democratic de Opoziţie” şi i-a mulţumit lui Dacian Cioloş pentru contribuţia pe care a avut-o la fuziunea dintre USR şi PLUS.

”Fără Dacian Cioloş şi Dan Barna, această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect. USR continuă să fie un reper de transparenţă şi deschidere pe scena publică din România.

(…) Prioritatea mea este unitatea partidului”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit News.ro.

Citeşte şi: CTP demască adevărata miză a scandalului din USR. „Cioloș a forțat obținerea puterii reale în partid și bineînțeles că nu a obținut-o. Era inevitabil să se întâmple asta”

Cătălin Drulă, mesaj ameninţător pentru coaliţia PSD – PNL – UDMR. „Nu sunt în stare să conducă România”

Mai mult, Cătălin Drulă a transmis că „zilele confortului în coaliţia aceasta disfuncţională s-au terminat”.

”Au fost prea multe luni de miere şi s-a văzut că PNL şi PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliţia Contra Firii are zilele numărate!”, a afirmat Cătălin Drulă în conferinţă.

Întrebat dacă USR a greşit când a ieşit de la guvernare, fostul ministru al Transporturilor a arătat că partidul a fost dat afară de la guvernare.

„A fost un sfârşit anunţat de intenţiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL”, a afirmat preşedintele interimar al USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a avertizat că „marea trădare a lui Klaus Iohannis a agendei reformiste a dus la scăderea încrederii populaţiei în agenda reformistă”

Cătălin Drulă a subliniat că este preşedinte interimar al USR şi că nu îşi va da demisia din această funcţie.

Citeşte şi: Dacian Cioloş şi-a anunţat public demisia din USR: „Am militat pentru o deschidere a partidului spre mediul de afaceri, dar nu am obţinut susţinere. Este nevoie şi de o modificare a statutului”

Cătălin Drulă vrea monitorizarea fiecărui minister. „Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară”

”Vom lupta cu un sistem corupt şi inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea ţării. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară şi vom veni cu soluţii concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister şi agenţie o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră”, a spus Cătălin Drulă.

Şeful interimar al USR a precizat că partidul va monitoriza inclusiv agenţiile.

”USR va face opoziţie pe tot terenul şi imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte – şi altele, despre care vom vorbi în perioada următoare, sunt deja în pregătire. Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită”, a spus Drulă.

Cătălin Drulă lasă poarta deschisă pentru Dacian Cioloş. „Nu suntem din plastic. Suntem vii”

Totodată, Cătălin Drulă a punctat că se gândeşte la viitorul USR, lăsând poarta deschisă pentru Dacian Cioloș.

„Suntem cu un partid democratic. Eu vreau să vorbesc despre ce se va întâmpla de astăzi.

Sunt convins că (Dacian Cioloş, n.red) va dori să contribuie la acest proiect. Suntem toți o echipă. Acum o săptămână eram cu toții la Mogoșoaia, să o apărăm pe colega noastră. Nu suntem din plastic, suntem vii. Eu vorbesc despre viitor”, a spus Cătălin Drulă.

Cât despre organizarea unui congres pentru alegerea preşedintelui, Drulă a spus că e trebuie să ţină cont de situaţia epidemiologică pentru a putea fi realizat acest lucru.