Cătălin Drulă, un nou război cu PNL: „Emil Boc este incompetent. Minte cu neruşinare”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca argumente o serie de proiecte mari de infrastructură care stagnează de multă vreme.

05 iul. 2022, 10:45
Cătălin Drulă, un nou război cu PNL: „Emil Boc este incompetent. Minte cu neruşinare”

Printre proiectele pe care Cătălin Drulă le-a amintit, spunând că unele nici măcar nu sunt în stadii de pregătire avansate, au fost cel al centurii metropolitane a Clujului şi cel al metroului. Drulă spune că Emil Boc a preluat proiectul pentru centura metropolitană a Clujului în 2017, iar în cinci ani nu a reuşit să ducă la bun sfârşit decât avizul de mediu.

„Am venit astăzi la Cluj ca să fluier în biserică. Vremurile în care Emil Boc vorbea ca un arhanghel galben pesedist s-au terminat. E momentul ca cineva – noi, USR, şi cu mine, Cătălin Drulă – să-i spunem clar primarului că minte cu neruşinare. 2024 e după colţ şi domnia sa peste băncuţe, marcaje şi mici proiecţele va lua sfârşit. Sunt astăzi aici ca să vă spun că Clujul are nevoie de viziune şi de proiecte mari. Şi vreau să vă spun adevărul, pe care nu-l auziţi de la domnul Boc, despre centura metropolitană Cluj, despre metroul din Cluj, despre alte proiecte mari de infrastructură rutieră, feroviară, din regiune, care sunt date de gard de partenerul lui Emil Boc din Guvern, Sorin Grindeanu”, a declarat Cătălin Drulă, într-o conferinţă susţinută alături de Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, răspuns uluitor pentru bucureştenii nemulţumiţi de mandatul său. „E vorba de o viteză a administrației. Efectele se vor vedea mai târziu”

Liderul USR a vorbit despre mai multe proiecte din zona Clujului, despre care a susţinut că stagnează.

„Centura metropolitană Cluj, un proiect extrem de întârziat, şi este întârziat pentru că administraţia Emil Boc este paralelă cu proiectele de infrastructură mare. În 2017 – atenţie, 2017 – a luat Emil Boc acest proiect în ograda sa şi din 2017 până astăzi n-a reuşit să facă nici măcar studiul de fezabilitate. În 2018 a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate; avea termen un an, au trecut patru ani şi încă nu e aprobat. Nu există exproprieri, nu sunt obţinute toate avizele, cum ar fi avizul pentru siguranţa circulaţiei, nu e lansată licitaţia de lucrări, iar acordul de mediu a fost obţinut abia zilele trecute. Nu există vinovaţii imaginari pe care îi caută domnul Boc, există doar Emil Boc, care este incompetent”, a mai spus Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Nicuşor Dan spune ce efect a avut desfiinţarea companiilor municipale create de administraţia Firea. „Economia este de 30-40 de milioane de euro pe an”