Nicuşor Dan spune ce efect a avut desfiinţarea companiilor municipale create de administraţia Firea. „Economia este de 30-40 de milioane de euro pe an”

Primarul general Nicuşor Dan a explicat, luni, că municipalitatea face o economie de până la 40 de milioane de euro pe an, ca urmare a desfiinţării companiilor municipale create în timpul mandatului Gabrielei Firea.

04 iul. 2022, 21:20
Nicuşor Dan spune ce efect a avut desfiinţarea companiilor municipale create de administraţia Firea. „Economia este de 30-40 de milioane de euro pe an”

Nicuşor Dan a dat detalii referitor la măsurile pentru a desfiinţa companiile municipale create în timpul mandatului Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

„În total ele sunt 24, din care patru trebuie păstrate, pentru că e vorba de STB, Termoenergetica, Energetica. Mai rămân 20 din care patru sunt păstrate provizoriu, iar 16 sunt în curs de desființare, unele sunt în faliment, altele în procedură de lichidare”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit B1.

Citeşte şi: Centura Verde a Bucureştiului, o minciună din campania electorală a lui Nicuşor Dan! Le-a promis bucureştenilor păduri imense în jurul oraşului, iar după doi ani, Primăria n-a plantat nici măcar un copăcel!

Edilul Capitalei a a mai precizat că aceste companii municipale presupun un număr de 2.700 de angajați, adică o cheltuială de 270 de milioane de lei pe an:

„E vorba de companii care însumau cam 2.700 de oameni, procedurile sunt dificile, e o decizie a Consiliului de Administrație, în funcție de situație se declanșează lichidarea voluntară sau falimentul. Problemele mai complicate sunt cu activele acestor companii. La compania Străzi, Poduri, Pasaje aveam foarte multe utilaje pe care le-a luat un an și jumătate ca să le transferăm către o companie pe care am decis să o păstrăm.

Aproximativ dacă o iei, poți să înmulțești 2.700 cu 100.000 de lei cât ar fi un salariu mediu anual și ajungem la 270 de milioane. Economia este de ordinul 30-40 de milioane de euro pe an”, a menţionat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Rareş Bogdan e nemulţumit de primarul Capitalei, susţinut de PNL. „Aveam aşteptări mai mari de la Nicuşor Dan”

Nicuşor Dan, spulberat de Gabriela Firea. „Bucureștiul pare un oraș părăsit. Traficul este tot infernal, chiar dacă Nicușor Dan se lăuda că aduce, de la New York, un consultant bine pregătit”

De cealaltă parte, Gabriela Firea a criticat în termeni duri deciziile luate de Primăria Capitalei, în mandatul lui Nicuşor Dan.

Bucureștiul arată rău, pare un oraș părăsit! Nu se poate să lăsăm acest oraș să se degradeze, iar actuala conducere a Primăriei Capitalei să se preocupe doar de lucruri mărunte, răfuieli personale sau afaceri cu semnul întrebării.
Împreună cu parlamentarii și consilierii generali social democrați din București, am analizat situația gravă în care a ajuns Capitala României. Fiecare trebuie să ia atitudine din poziția publică în care a fost investit prin vot de bucureșteni.
Șantierele pe care le-am început în mandatul de primar general bat pasul pe loc sau sunt complet blocate. Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea sunt două lucrări importante unde Primăria Capitalei a blocat totul în ultimul an și jumătate.
În marile parcuri este mizerie și din ce în ce mai mulți bucureșteni se plâng că sunt pline de șobolani, insecte periculoase și chiar șerpi. Nu cred că ne dorim cu toții să transformăm fiecare parc în Delta Văcărești. Acesta e alt subiect foarte important și pe care actualul primar general nu-l gestionează eficient.
Traficul este tot infernal, chiar dacă Nicușor Dan se lăuda că aduce, de la New York, un consultant bine pregătit. Nu i-a mai răspuns specialistului în mobilitate după câștigarea alegerilor și orașul se blochează pe zi ce trece.
 Lucrările la rețeaua de termoficare sunt puține și datorită echipei Firea sunt începute. Am lăsat în primărie 300 de milioane de euro, fonduri europene, pentru reparații la conductele principale, dar abia după un an și jumătate au început licitațiile. Foarte greu și târziu.
Nicușor Dan, USR București, PNL București și omul politic de tristă amintire Ludovic Orban sunt singurii vinovați pentru starea jalnică în care a ajuns acest oraș, Capitala României”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.