Cătălin Drulă vorbește de ipoteza unui guvern minoritar: USR va încerca prin vot, nu promitem nimic!

Cătălin Drulă a declarat, miercuri seară, că discuțiile în coaliția de guvernare trebuie să fie mult mai așezate, iar USR va încerca să restabilizeze relațiile înainte de remaniera lui Stelian Ion.

13 oct. 2021, 21:26
Cătălin Drulă vorbește de ipoteza unui guvern minoritar: USR va încerca prin vot, nu promitem nimic!

Cătălin Drulă vorbește de ipoteza unui guvern minoritar. Fostul ministru al Transporturilor vorbește și despre scenariul unui guvern minoritar, în care USR va trebui să câștige majoritatea în Parlament.

Cătălin Drulă vorbește de ipoteza unui guvern minoritar: USR va încerca prin vot, nu promitem nimic!

„Noi suntem un partener foarte loial în negociere. Noi încercăm cât mai mult să obținem pentru alegătorii noștri. Dacă Dacian Cioloș e premier, vom avea o rediscutare. E o chestiune de ponderi. Dincolo de discuția pe portofolii, nu e o discuție de orgoliu. Trebuie să avem un scop comun. Criza se putea rezolva extrem de repede. Un premier al coaliției nu este al unui singur partid, iar într-o coaliție nu poate un singur partid să ia toate portofoliile.

Trebuie să discutăm mai așezat, inclusiv pe bugetul pe 2022. Putem încerca și varianta unui guvern monocolor. Aici era minunat dacă avem 55% din Parlament. Avem oameni foarte buni și s-ar putea descurca. Președintele ne-a dat acest mandat. Dacă vom ajunge la vot cu guvernul, noi nu vom promite ceva, ci vom merge pe vot. Discutăm cu toate forțele politice”, a declarat Cătălin Drulă.

Dacian Cioloş a făcut primele declaraţii după negocierile cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor. Premierul desemnat e optimist şi crede în şansele unei refaceri a coaliţiei.
”Am avut o discuţie cu liderii PNL şi UDMR şi grupul minorităţilor din Parlament. Practic fosta coaliţia de guvernare. Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de Klaus Iohannis. Obiectivul meu e sa dam un guvern Romaniei cat mai repede pentru ca data fiind situatia cred ca nu putem astepta discutii lungi.

În mod normal şi natural am venit spre PNL si UDMR pentru că, din punctul nostru de vedere, nu exista o alta formula de construcţie majoritată în Parlament la care noi să participăm. Colegii Cîţu şi Hunor au spus că au nevoie de o discuţie în partid şi că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire, să vedem care sunt deciziile. Înţeleg că Florin Cîţu are nevoie de această discuţie care va avea loc mâine la partid. Le-am explicat că avem nevoie de o decizie cât mai repede ca să ştim dacă începem negocierile sau nu. Trebuie să oferim un guvern cu soluţii complete cât mai repede. Le-am prezentat programul pe care noi l-am pregătit cu scăderea preţurilor la energie şi ţinerea sub control a situaţiei pandemice. Am avut reacţii pozitive faţă de propunerile făcute, aşa că aşteptăm decizia PNL şi UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile. Ne gândim deja la formula prin care putem merge cât mai repede în Parlament.”, a spus Cioloș.

Citește și: Florin Cîţu, prima reacţie după negocierile cu Dacian Cioloş: „Nu este nicio concluzie. Soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”