Florin Cîţu, prima reacţie după negocierile cu Dacian Cioloş: „Nu este nicio concluzie. Soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a făcut miercuri seară primele declaraţii după negocierile purtate cu premierul desemnat Dacian Cioloş pentru a forma noul Guvern.

13 oct. 2021, 18:31
Florin Cîţu, prima reacţie după negocierile cu Dacian Cioloş: „Nu este nicio concluzie. Soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”

Florin Cîţu a explicat că PNL a primit mandatul lui Dacian Cioloş, însă negocierile nu au avut astăzi nicio finalitate.

„Astăzi nu a fost nicio concluzie la această discuţie. Am spus şi în această întâlnire ca cei care au declanşat criza, adică coaliţia AUR – PSD – USR, să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloş. O să mai mai discutăm, dar astăzi nu este nicio concluzie.

Mandatul este că doreşte să refacă coaliţia. Astăzi suntem aici. Am spus că avem respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză. Soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere sau despre altceva”, a declarat Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Florin Cîţu: „Intenția era aceea de a reface coaliţia”

„Intenţia era aceea de a reface coaliţia. Suntem azi aici să discutăm (…) Atunci când a fost la Cotroceni domnul Dacian Cioloş, ne gândim că a avut în spate un mandat sau o majoritate atunci când USR l-a propus premier. Acea majoritate este USR, AUR şi PSD. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru. Această coaliţie USR, AUR şi PSD are o majoritate testată în Parlamentul României.

Nu s a discutat ca dacian Cioloş să-şi depună mandatul şi să revină premierul demis”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Vasile Dîncu declarații explozive: „Singura soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să facem orice fel de coaliție”

Florin Cîţu explică dacă PNL va vota împotriva Guvernului Cioloş

Întrebat dacă PNL va vota împotriva Guvernului Cioloş, Florin Cîţu a subliniat că liberalii vor să rezolve „această criză” politică, iar „responsabilitatea constituirii unei majorităţi este a lui Dacian Cioloş”.

„Hai să discutăm despre această criză. Noi suntem responsabili şi vrem să rezolvăm această criză. Responsabilitatea constituirii unei majorităţi e a lui Dacian Cioloş.

Pentru alte discuţii voi merge în PNL, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea ce vom decide”, a afirmat premierul demis.

Florin Cîţu pune tunurile pe USR: „Avem un partid care a semnat o moţiune alături de aur”

„Când un partid din coaliţie s-a dus alături de AUR şi PSD, e un vot politic. Avem un partid care a semnat o moţiune alături de AUR. De aceea revin şi spun că soluţia trebuie să vină de la domnul premier desemnat Dacian Cioloş”, a menţionat Cîţu.

Mai mult, preşedintele PNL a reiterat că soluţia cea mai bună este o „coaliţie de dreapta cu un premier liberal”.

„Noi suntem aici la discuţii. Am ascultat. Azi nu a fost o concluzie. Am spus ca soluţia cea mai bună e o coaţitie de dreapta, cu un premier liberal.

Când vom lua decizia, PNL o va prezenta public”, a conchis Cîţu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş a părăsit negocierile cu PNL şi UDMR. Prima reacţie a premierului desemnat