Cătălin Harnagea, fost şef SIE: Percheziţiile DNA au vizat contractul cu EADS

Cătălin Harnagea, fost șef al SIE, a explicat, joi, că perchezițiile care i-au vizat, joi, locuința au avut drept scop obținerea unor documente legate de un contract pe care firma sa de consultanță l-a avut cu grupul EADS, care s-a ocupat de securizarea frontierelor.

16 oct. 2014, 13:55
Cătălin Harnagea, fost şef SIE: Percheziţiile DNA au vizat contractul cu EADS

Cătălin Harnagea a precizat, la Digi24, că perchezițiile au vizat exclusiv dosarul EADS și nu au avut legătură cu dosarul Microsoft.

Potrivit acestuia, firma la care este acționar a avut timp de doi ani un contract de consultanță cu EADS în proiectul pentru securizarea frontierelor. Contractul a fost încheiat la sfârșitul anului 2005 – începutul anului 2006 și s-a derulat pe o perioadă de aproape doi ani.

Fostul șef al SIE a precizat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate referitoare la contractul de consultanță încheiat cu EADS.

„Probabil că există o legătură între Microsoft și vânzarea de licențe și celălalt contract (cu EADS – n.r.), dar probabil că există pe firme românești sau pe firme care au achiziționat sau au vândut anumite produse”, a spus Harnagea.

Fostul şef al SIE a arătat că Dorin Marian a fost asociat în această firmă cu el şi a adăugat că s-a întâlnit cu Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în România, doar de două ori.

DOSARUL MICROSOFT: Percheziţii DNA la Remus Truică, Dorin Cocoş şi Cătălin Harnagea

Procurorii DNA au mai efectuat joi percheziţii și la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, la fostul ministru Gabriel Sandu, fostul consilier prezidenţial Dorin Marian, tatăl preşedintelui COSR, Adrian Petrache, şi la Fundaţia Dinu Pescariu în dosarul Microsoft și la sediul firmei lui Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în România.

Cătălin Harnagea a condus Serviciul Român de Informaţii (SIE) în intervalul 30 iulie 1997-1 februarie 2001, când Dorin Marian a ocupat funcţia de consilier prezidenţial (1996-2000) şi şef al Administraţiei Prezidenţiale (martie-septembrie 2000). Cătălin Harnagea a scris, în CV-ul său, că a fost, din 2005, consultantul EADS pe proiectul de securizare al frontierelor României şi pe cel de off-set.