Cătălin Hideg, denunţătorul generalilor Coldea şi Dumbravă: „Am fost ameninţat că o să-mi explodeze o bombă în faţă” Noi STENOGRAME

Cătălin Hideg, omul de afaceri care a făcut denunțul împotriva foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a susținut, joi, că aceștia i-ar fi cerut - prin intermediul avocatului Doru Trăilă - 600.000 de euro plus TVA pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene. După plata unei tranșe de 100.000 de euro, cei doi ar fi început să-l amenințe pe Hideg să plătească restul sumei contractuale. Omul de afaceri spune însă că nu are nicio dovadă și că nici nu este sigur că banii ar fi ajuns la Coldea.
Filip Stan
24 mai 2024, 10:11
Cătălin Hideg, denunţătorul generalilor Coldea şi Dumbravă:

Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a fost pus sub acuzare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, dosar instrumentat de către Parchetul European (EPPO), condus de către Laura Codruța Kovesi. „În doi ani de zile, cât am stat în control judiciar în România, cred că au venit peste 100 de persoane care mi-au spus că numai domnul Coldea îmi poate rezolva problema”, a susținut Hideg

Denunțătorul generalilor Coldea şi Dumbravă, Cătălin Hideg, susține că a fost amenințat și s-au făcut presiuni asupra sa pentru a plăti suma de 600.000 de euro pentru a primi o sentință de condamnare cu suspendare în dosarul în care este cercetat.

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt audiați în calitate de suspecţi, la DNA, în scandalul cu afaceristul Cătălin Hideg. Acesta îi acuză că au încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini. Afaceristul a anexat la plângere şi înregistrări cu solicitări repetate de mită din partea generalilor SRI, de sute de mii de euro.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă au fost plasaţi sub control judiciar

Totul pentru a-l scăpa de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi. Deşi sunt multe nume implicate şi dosarul vizează o adevărată caracatiţă devoalată de omul de afaceri Cătălin Hideg, lucrurile sunt simple. Un om de afaceri este trimis în judecată pentru o fraudă de 3 milioane de euro, iar nişte foşti generali SRI îl strâng cu uşa ca să-l scape de condamnarea cu executare pentru 600.000 de euro.

Omul de afaceri i-a înregistrat pe toţi şi a dus înregistrările la Direcţia Naţională Anticorupţie

„Eu am fost „prostul de serviciu al pandemiei”. Sunt foarte multe fraude. Toţi sunt în spate cu grade și cu interese incredibile. (…) Toate contractele care au fost făcute în pandemie sunt cu oblăduirea, și cu știința, și cu cunoașterea și cu interesele acestor genuri de persoane. Nu cred că numai domnul Coldea și Dumbravă sunt implicați. E vorba de foarte mulți așa-ziși generali care au încercat să-și optimizeze niște profituri în acea perioadă tristă de amintire”, a spus Cătălin Hideg.

Te-ar putea interesa și Generalii SRI în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, audiaţi la DNA după ce un important om de afaceri i-a acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat

„În anul 2020, am îndrăznit, ca să zic cu încredere, să aduc niște măști din Turcia, în condițiile în care pe toată planeta era o mare penurie și China făcuse un embargo la nivel mondial, nu mai livrau nimic. Eu aveam un contract cu o firmă din Turcia, lucram cam de 7-8 ani cu ei și am sunat să-i întreb dacă pot să ne ofere aceste măști. Am reușit să închei un contract. Am câștigat licitația, iar din acel moment a început jihadul împotriva mea și a companiei mele. A doua zi după ce am semnat contractul am primit o vizită de la persoană care mi-a spus să mă retrag din licitație pentru că participaseară și dânșii. I-am spus că nu pot să fac așa ceva pentru că este caz de pușcărie, iar persoana respectivă s-a supărat și mi-a spus că prietenii pe care îi reprezintă se vor supăra foarte tare și voi avea foarte mari probleme”, a mai spus el.

Denunţătorul mafiei generalilor a detaliat cum a decurs operaţiunea prin care i s-a cerut 600.000 de euro pentru a scăpa de dosarul penal pentru fraudă, prin intermediul avocatului Doru Trăilă.

Hideg a fost la cabinetul avocatului Trailă și i s-au cerut 700.000 euro, a fost de acord doar cu 500.000, dar avocatul Trailă i-a spus că trebuie să aibă acordul „domnilor generali”, apoi i-a spus că 600.000 este prețul contractului.

„În momentul în care am intrat pe fond, după ce am terminat camera preliminară, imediat am încheiat contractul cu domn Trăila, la sugestia celor doi generali care mi l-au recomandat pe dânsul, și în acest moment am ajuns să zic captiv unui singur avocat care nu voia să aibă martori, ce face, cum face, când face. Efectiv au făcut ca un fel de cast în care eu nu aveam voie să vorbesc cu nimeni. Domnul avocat Trăilă a spus că domnii generali i-au spus la început să-mi ceară 700.000 euro, plus TVA. Eu am spus că este o sumă foarte mare, că nu pot să plătesc asemenea sume, plus că în afară de asta insistau foarte mult să plătesc și prejudiciu pentru că voiau să o facă și pe doamna Kovesi foarte fericită că plătesc 3 milioane plus penalizări”, a mai spus afaceristul la Antena 3.

Cătălin Hideg, patron al companiei Sanimed International, a fost condamnat în primă instanță la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție.

Cătălin Hideg a arătat şi cine a compus lanţul infracţional
„Dan Tocaci a vorbit cu Bogdan Neidoni, Bogdan Neidoni cu domnul Coldea, domnul Coldea, a vorbit cu domnul Dumbravă. Dumbravă m-a primit la birou pentru a discuta despre această situație, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare a acestei situații. După care mi l-a recomandat pe domnul Trăilă”.

A fost apoi ameninţat şi aşa a ajuns să facă denunţul. „În momentul în care am văzut 4 ani vă dați seama că am fost şocat şi m-am dus și i-am întrebat. M-am dus la domnul Dumbravă. Atunci am luat hotărârea să înregistrez și să înțeleg care a fost filozofia, care a fost sensul acestei promisiuni pe care n-au executat-o sau n-au realizat-o de fapt”.

Denunţător: Mi-au spus că 4 ani este o sentință bună, puteam să primesc și 10 ani, că așa voia „Madam”, adică se referea la doamna Kovesi
Întrebat ce i-a spus Dumbravă când a mers să-i ceară explicaţii, afaceristul a răspuns: „Mi-a spus că haideți, totuși, că domnul judecător, care este studentul domnului Trăilă și care i-a fost un student foarte bun și credincios, totuși v-a dat o decizie bună, iar la Curtea de Apel vom scădea cu voioșie acești 4 ani și veți primi o condamnare favorabilă.

În acel moment mi-a dat seama că e o farsă, că sunt niște oameni care își bat joc de oamenii de afaceri”.

Cătălin Hideg: Am fost ameninţat că o să-mi explodeze o bombă în faţă
„Mi-a spus (Tocaci – n.red.) că o să îmi explodeze o bombă în față, că el se va omorî, se aruncă în fața mașinii pentru frații lui, pentru prietenii lui, domnul Coldea și domnul Dumbravă, că el se aruncă de la etaj, că o să facă criză de nervi și că o să am mari probleme”, a dezvăluit Hideg.

„A mai fost o persoană care m-a chemat la o cafea și să-mi spună că ar fi bine totuși să nu fac acest demers. Atunci m-am speriat pentru că știam că acea persoană nu e în România. Am înțeles ulterior că a venit special pentru mine.

E vorba de Dan Moldoveanu, cel care a fost șeful serviciilor secrete pe vremea domnului Traian Băsescu la Cotroceni”, a acuzat afaceristul.

În ziua în care denunţătorul, Cătălin Hideg, avea primul termen în apel, la Curtea de Apel Bucureşti, cea despre care vorbea generalul Dumbravă că ar putea schimba situaţia, Florian Coldea a ajuns în faţa procurorilor. A fost citat în calitate de suspect în megadosarul anului.

La DNA a intrat de dimineaţă, nu cu bileţele cu indicaţii ci tot citat în calitate de suspect, şi fostul şef al Direcţiei Juridice din SRI, generalul Dumitru Dumbravă.

Filmul operaţiunilor mafiote ale generalilor Coldea şi Dumbravă
În 2022, omul de afaceri Hideg a fost trimis în judecată de procurorii europeni pentru o fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro. Anul acesta a fost condamnat, în primă instanţă, la 4 ani de închisoare.

În timpul cercetărilor, Hideg susţine că a încheiat o înţelegere cu Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, foştii generali SRI, pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară.

Denunţătorul i-a înregistrat pe toţi şi a dus probele la DNA. Romania TV a prezentat noi înregistrări cutremurătoare în ceea ce privește șpaga de 600.000 DE EURO! Cătălin Hideg și Dan Tocaci discută despre sumele uriașe solicitate de generali Florian Coldea Coldea și Dumitru Dumbravă – 600 de mii de euro, din care omul de afaceri a plătit doar 100 de mii. Cum luau banii de la oamenii de afaceri vedem chiar acum

HIDEG Nu răspunde nimeni, nu vorbește nimeni cu mine. Trimite domnul Trăilă pe copilul ăla, un copil bun, dar e asistentul lui. La atâția bani să-ți trimiți asistentul, dă-l în p…a mea.
TICACI Cred că dacă dădeai din prima toată suma aia era ceva, dar probabil ăsta e comportamentul. M-ai înțeles? În sfârșit… Stai să vorbesc și cu Mitică, să văd ce face că era plecat, să văd cum se simte.
HIDEG Dacă le dădeam … în loc de 100.000, le dădeam 200.000, crezi că era altfel comportamentul? Zici tu?
TOCACI Da, da.
HIDEG Dar știi că acum trebuia să le mai dau încă 200.000.
TOCACI Da, plăteai 200, după aia încă 200, după aia era alt comportament, atunci dădeai cu pumnul în masă.
HIDEG Mai erau 200 la final, când se termina. Plus c…u’ ăla de TVAcare nu am știut de el. Cum să dai, mă, cu pumnul în masă, poți să îți permiți să faci așa ceva?
TOCACI Unii își permit. Unii care au bani își permit. Plătesc imediat. Unii care își permit, ascultă-mă….

HDEG Cine poate, mă, să-i șantajeze pe Dumbravă și pe domnul general Coldea? P…a Spătaru. Că știi ce mi-a zis ăsta? Trăilă? Zice: domne, e supărat rău pe tine șeful mare, că vezi doamne, că l-a făcut fraier. I-a spus: ești un fraier. Probabil de asta e atitudinea asta. Că cică i-a zis: eu dacă eram în locul tău, nu eram atât de fraier să-l las pe ăla să nu plătească, ia dă-l în p…a mea. Nu a zis ăla că m-a înjurat, dar a zis că era foarte nervos pe mine că nu am plătit avansul ăla de 200.000 de mii. Și… era foarte șocat că : domne, nu te-am lăsat să pleci, de parcă p…a mea, zici că chiar puteau să o rezolve ei, în capul lor, să pleci că nu mai veneai. Cred că mi-a zis de cinci ori. Dar vezi că șeful mare mi-a zis că indiferent de varantă, dacă nu mai veneai, aveam noi metode specifice, pârghii să te aducem înapoi. Că nu cred că era cazul să faci pe grozavul cu noi. I-am zis, da, mă, cine risca să plece, sunteți nebuni la cap?
TOCACI Da, înseamnă că ei cred că … și-au făcut un scenariu… tre’ să vorbesc eu undeva să vedem…

Spynews
Știrile Antena Stars. De ce a refuzat Alex Bodi 1 milion de dolari. A rămas uimit când a aflat ce i s-a oferit, dar nu a putut să accepte: ”Nu am vrut” / VIDEO
Bzi.ro
Cum a slăbit Florin Busuioc după ce a fost la un pas de moarte: „Nu mă mai duc la borcanul cu ciocolată la 2 noaptea!”
Fanatik.ro
Locul de muncă în care poți câștiga și 300 de lei pe zi. Românii nu se înghesuie și angajatorii sunt disperați. Caută acum nepalezi, pakistanezi sau srilankezi
Capital.ro
Interdicție pentru șoferi. Amendă pentru ochelarii de soare
Playtech.ro
WOW! Fotografii RARE cu fiica SUPERBĂ a lui Virgil Ianțu: Jasmine, acoperită cu PLASĂ TRANSPARENTĂ
DailyBusiness
Proiect major pe masa Guvernului! Ce se va întâmpla cu veniturile românilor în 2024?
Adevarul
Cine este Mark Rutte, zis și „Teflon Mark“, viitorul șef al NATO. Știe să vorbească pe limba lui Trump
Spynews
Dezastru la un pelerinaj. Peste 550 de persoane au murit. Temperaturile de 51 de grade Celsius le-au fost fatale
Spynews
A mers pe jos 90 de minute pe zi. Ce s-a întâmplat după 2 ani
Evz.ro
Musaca de vinete. Rețeta de vară
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit pe iubitul ei tenismen, care e cu 9 ani mai tânăr
wowbiz.ro
Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta
Cancan.ro
Emily Burghelea, dată afară din apartament, alături de cei doi copii 😲 'Am greșit! Este vina noastră!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cea mai frumoasă prezentatoare TV, apariție aproape interzisă la Euro! Eva ridică temperatura mai ceva decât canicula
kanald.ro
Caz tragic petrecut în Balș: O fetiță de 6 ani s-a aruncat de la etajul 4, sătulă de certurile mamei cu tatăl vitreg
Capital.ro
Devine interzis pentru românii care au casă la curte. Ordinul UE se aplică în toată România
StirileBZI
Stimulent financiar de la stat pe timpul verii! Vezi dacă te încadrezi în cerințe
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
stirilekanald.ro
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht
substantial.ro
Spania se califica in optimile EURO 2024 dupa o victorie impotriva Italiei
MediaFlux
Cine PRIMEȘTE cei mai MULȚI BANI la PENSIE! CALCULELE șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?