Cătălin Ioniţă: MAI a alocat 7 milioane de lei pentru reabilitarea a 250 posturi de poliţie din mediul rural

Publicat: Luni, 12 Martie 2018 13:00 // Actualizat: Luni, 12 Martie 2018 13:01 // Sursa: romaniatv.net

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a anunţat, luni, că Ministerul Afacerilor Interne a alocat în luna februarie, 2 milioane de lei pentru reabilitarea sediilor secţiilor de poliţie din Bucureşti şi suma de 7 milioane de lei pentru 250 posturi de poliţie din mediul rural.

"Până la sfârşitul lunii martie, vom încheia un acord cadru cu durată de patru ani prin care se vor achiziţiona veste antiglonţ şi antiînjunghiere, este vorba despre 70.000 de bucăţi, căşti antiglonţ cu vizor 1.000 bucăţi şi scuturi antiglonţ 370 de bucăţi. Nevoia reabilitării unor sedii de poliţie, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, în luna februarie au fost atribuite 9 milioane de lei, 7 milioane dintre acestea pentru reabilitarea unor posturi de poliţie, vorbesc de cel puţin 250 de sedii de poliţie, iar 2 milioane de lei pentru secţii din Capitală. Nevoia de mijloace de mobilitate. Şi aici există o achiziţie centralizată la nivelul MAI, iar Poliţiei Române îi va reveni un număr semnificativ de autospeciale, în jur de 800 de bucăţi", a declarat Cătălin Ioniţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că pe data de 17 martie va fi organizat un concurs pentru angajarea de noi psihologi în cadrul Poliţiei Române, în şase unităţi judeţene.

"Cunoaşterea personalului are două paliere rolul psihologului de unitate care poate avea la îndemână o fişă a angajatului, pentru a identifica mai bine comportamente potenţial deviante. E important să angajăm mai mulţi psihologi şi am început acest demers. Pe 17 martie va fi un concurs pentru angajare a specialiştilor psihologi în şase unităţi, respectiv judeţele Buzău, Bihor, Harghita, Ilfov, IGPR şi şcoala de agenţi poliţie Vasile Lascăr din Câmpina. În plus, suntem într-un proces de evaluare a necesarului de teste psihologice care să răspundă nevoilor instituţionale, după finalizare urmând a fi demarată procedura de achiziţie", a conchis şeful IGPR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cătălin Ioniţă IGPR MAI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H