Cătălin Ivan: UE s-a exprimat deja în favoarea exploatării gazelor de şist

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD și purtător de cuvânt al partidului, a subliniat în cadrul unei emisiuni televizate că cele mai recente studii ale Uniunii Europene sunt în favoarea exploatării gazelor de șist, în Parlamentul European fiind votată de curând chiar și o rezoluție în acest sens.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 20:26
Cătălin Ivan: UE s-a exprimat deja în favoarea exploatării gazelor de şist

Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că USL nu a fost niciodată împotriva exploatării gazelor de șist, ci a refuzat să meargă mai departe cu proiectul până la exprimarea unui punct de vedere oficial al UE și până la existența unei garanții că sunt folosite cele mai recente tehnologii, care nu produc riscuri de mediu.

„Este foarte important ca cel care vine să exploreze să folosească ultima tehnologie”, a atras atenția Ivan.Acesta a mai afirmat că în zona Vaslui au avut loc dezbateri și studii de impact cu privire la proiectul gazelor de șist.

„Ce făcut Ministerul Mediului – au avut loc nu numai dezbateri, ci și studii de impact. Trebuie să informăm oamenii care sunt rezultatele și ce prevede această explorare”, a susținut Cătălin Ivan.