Cătălin Ivan: Domnule Daul, unde aţi fost când Berlusconi şi Băsescu băgau pumnul în gura presei?

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, reacţionează printr-o scrisoare deschisă la recenta declaraţie a lui Joseph Daul, liderul grupului PPE din Parlamentul European, care se arăta îngrijorat de „nerespectarea statului de drept în România”.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 11:42
Cătălin Ivan: Domnule Daul, unde aţi fost când Berlusconi şi Băsescu băgau pumnul în gura presei?

„Desigur, este normal sa va aparati membrii familiei dumneavoastra politice, scrie Ivan, însa acest lucru nu poate fi facut orbeste, fara pic de consideratie fata de realitatile obiective. Unde ati fost dumneavoastra, domnule Daul, cand domnii Silvio Berlusconi, Viktor Orban, Boyko Borisov si Traian Basescu au incercat sa puna pumnul in gura presei? Unde ati fost dumneavoastra cand domnul Berlusconi spunea ca «Libertatea presei nu este un drept absolut»? Unde ati fost cand domnul Basescu se adresa jurnalistilor cu apelative pe care mi-e jena sa le reproduc aici? Unde ati fost cand domnul Basescu anuntase ca guvernul nu trebuie sa respecte hotararile judecatoresti din Romania? Si unde ati fost cand, in Parlamentul Romaniei, presedinta Camerei Deputatilor a comis o frauda incredibila, la un vot esential pentru soarta pensionarilor din Romania? Nu ati luat niciun fel de pozitie fata de practicile antidemocratice de care au dat dovada acesti lideri, ci, dimpotriva, i-ati sustinut neconditionat, bazandu-va strict pe faptul ca sunt afiliati aceleiasi formatiuni politice ca si dumneavoastra. Or acest lucru nu este admisibil pentru un lider din cadrul Uniunii Europene – o comunitate care ar trebui sa fie un exemplu pentru celelalte state ale lumii. In cazul dumneavoastra, aplicarea constanta a unui dublu standard demonstreaza nu doar miopie politica, ci si rea-vointa.

  „Romania se afla, in sfarsit, dupa mai multi ani, in fata unei schimbari legitime, sustinute de opinia publica in mod categoric, si asistam la tentativele unor personaje cu un trecut controversat de a crea teme false si de a manipula opinia publica europeana. Abuzurile si derapajele democratice si constitutionale sunt cele care incep acum a fi anchetate si verificate de catre reprezentantii majoritatii legitime care a inregistrat o victorie clara in alegeri, iar ceea ce sustineti dvs reprezinta pozitia unui grup de politicieni disperati ca pierd puterea si ca vor fi nevoiti sa raspunda in fata legii pentru abuzurile din ultimii ani. „ mai afirmă europarlamentarul român în finalul scrisorii.

Miercuri, într-o declaraţie oficială, Joseph Daul s-a declarat “ extrem de neplăcut surprins” să afle că “Victor Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale cu privire la reprezentarea României la Consiliul European”. “Aceste practici mă fac să mă întreb dacă nu cumva democrația din România este grav amenințată. Voi cere o dezbatere în Parlamentul European pe acest subiect”,a mai spus  el.