Cătălin Ivan şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al României

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, preşedinte al Alternativei pentru Demnitate Naţională (ADN), a anunţat că intră în cursa pentru Cotroceni.

RomaniaTV.net
17 sept. 2019, 11:44
Cătălin Ivan şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al României

„Voi candida din partea ADN la funcţia de preşedinte al României. Conceptul nostru de campanie se numeşte ‘IVAN 24’, pentru că intră într-un angajament foarte clar asumat al nostru: că 24 de ore din 24, până în 2024, ne vom angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României, pentru schimbarea din temelii a societăţii româneşti şi reformarea clasei politice. (…) Dacă vom vota ce-am mai votat, cu siguranţă vom avea ce-am mai avut – scandaluri, corupţie, incompetenţă, dezinteres”, a declarat Cătălin Ivan.

Ivan a vorbit despre faptul că sute de mii de români sunt „sclavi pe plantaţie” în fabrici şi abatoare din Germania, Franţa, Italia, cu „complicitate tacită între instituţiile din România şi cele din afara ţării” şi a susţinut că românii sunt un popor pe cale de dispariţie. 

„Faptul că pleacă populaţia activă şi că tinerii aleg să rămână în străinătate, faptul că la o sută de naşteri avem cel puţin o mie de avorturi, faptul că nu este deloc încurajată căsătoria – este catastrofal pentru noi, ca ţară. Dacă apare un copil, e un chin pentru tinerii părinţi, pentru că din punct de vedere financiar nu au cum să-l susţină. România îndeplineşte absolut toate criteriile unei populaţii aflate pe cale de dispariţie. După unii, 2080 este anul în care România nu va mai exista ca ţară cu populaţie românească. După alţii, până la sfârşitul acestui secol. Statistic vorbind, nepoţii noştri vor fi ultimii români, pentru că în această ţară nu se vor mai naşte români”, a adăugat Ivan.

Candidaturile pentru alegerile prezidenţiale din 2019 pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.