Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL: „Pe Cîţu nu-l susţine nici tot PNL-ul. Cu siguranţă Cioloş nu va fi premier”

Unul dintre cele mai cunoscute personaje din sporturile de contact din România, Cătălin Moroşanu este deja şi un politician cu experienţă, fiind la al treilea mandat de consilier, prima dată local, iar acum judeţean, din partea PNL.

15 oct. 2021, 10:20
Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL: „Pe Cîţu nu-l susţine nici tot PNL-ul. Cu siguranţă Cioloş nu va fi premier”

Cătălin Moroşanu a analizat actuala criză guvernamentală şi este de părere că Florin Cîţu nu mai poate fi premier, dar este convins că nici USR nu poate strânge o majoritate în jurul guvernului propus de Cioloş, astfel că propune o a treia variantă.

”Ce să mai spun de criza politică? Nimeni nu vrea să renunțe la ideea de majoritate deși nu au cum să facă majoritate. USR nu poate să facă, PNL nu poate să facă, cam asta e toată povestea”, a spus Moroşanu pentru Fanatik.

”Nu cred că este momentul de alegeri anticipate, mai ales că avem criza asta pandemică. Statul trebuie reformat și noi ce facem? Alegeri anticipate acum? În condițiile în care, în București, avem o rată de infectare de 14 la mie? Eu consider că trebuie să trebuie să ne gândim și la oameni. Populația de rând are de suferit, este o problemă foarte mare.

Nu cred nici într-o refacere a coaliției cu USR-ul pentru că ei condiționează alianța fără Cîțu premier. În niciun caz, Cioloș nu o să fie premierul României, niciun partid nu îl susține, nici măcar UDMR-ul. Văd că pe el nu îl interesează că nu are susținere, tot face Guvernul”, a mai spus Cătălin Moroşanu.

Cătălin Moroşanu: „Cîţu ar trebui să facă un pas în spate, să-l lase pe Ilie Bolojan să refacă alianţa”

„Cu toate acestea, ne-a mai spus Moro, nici Florin Cîțu nu este o variantă viabilă de premier. ”Nu cred, în momentul de față, că Florin Cîțu ar fi o variantă de premier. Cu siguranță, nu! În momentul de față, nicio forță politică nu îl susține pe Cîțu. Nici măcar tot PNL-ul, pentru că a fost o dezbinare după congres”, continuă luptătorul.

”L-aș vedea prim-ministru pe Ilie Bolojan. A treia cale, Ilie Bolojan e un om care a demonstrat că este foarte bun administrator. Acum, un premier trebuie să aibă puterea să facă reformă în administrația publică. El a venit, a făcut economie pentru Oradea de nu știu câte milioane de euro, în fiecare an, pentru că erau foarte mulți angajați care nu făceau nimic și a schimbat Oradea. După, s-a dus la Consiliul Județean, la Bihor, și a început să facă reformă. Noi avem nevoie de oameni care chiar vor să schimbe ceva.

Florin Cîțu ar trebui să facă un pas în spate, să îl lase pe Ilie Bolojan, să se refacă alianța. Cred că ar fi o soluție foarte bună. Îți spun, în rândul nostru, al liberalilor, Ilie Bolojan este foarte respectat. E părerea mea. E liberal vechi, un om care a demonstrat că este capabil, un om care e pragmatic. El are capacitatea să ia decizii și să își asume treaba asta”, spune consilierul PNL.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Nu intenţionăm să negociem cu PSD şi AUR. Despre alegeri anticipate vorbim ca să ne aflăm în treabă”