Cătălin Predoiu acuză o alianţă între Firea şi Nicuşor Dan. Cum răspunde acuzaţiilor privind legăturile sale cu Primăria

Cătălin Predoiu acuză formarea unui pact pro-PSD, după ce Gabriela Firea şi Nicuşor Dan au refuzat să participe la o dezbatere televizată la care au fost prezenţi toţi ceilalţi şase candidaţi la Primăria Capitalei. Candidatul PNL la fotoliul de primar al Bucureştiului susţine că în spatele celor doi ar fi interese imobiliare.

31 mai 2016, 14:43
Cătălin Predoiu acuză o alianţă între Firea şi Nicuşor Dan. Cum răspunde acuzaţiilor privind legăturile sale cu Primăria

Cătălin Predoiu a declarat că, deşi lui Nicuşor Dan i s-a propus un pact politic „anti-PSD”, acesta a preferat să îşi „armonizeze” acţiunile cu cele ale Gabrielei Firea.

„În urmă cu o săptămână am făcut o propunere de pact politic anti-PSD, ceea ce văd că se conturează este un pact politic pro-PSD, care reiese din acţiunile concertate sau dacă nu în orice caz interesant armonizate ale celor doi candidaţi PSD şi USB. Noi am făcut această propunere de bună credinţă pentru că nu mai vrem încă o administraţie coruptă PSD, care să oprească dezvoltarea oraşului. (…) Ceea ce vedem este o ieşire a celor doi candidaţi USB şi PSD din câmpul dezbaterilor, evitarea ciocnirilor dătătoare de emoţii şi ceea ce este mult mai grav, o acţiune concertată la candidatul PNL”, a afirmat Cătălin Predoiu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a subliniat că în urma acţiunilor lui Nicuşor Dan a devenit „clar” că drumurile lor sunt despărţite. „Drumul meu este acelaşi, la drepta către europenism, către dezvoltarea Bucureştiului. Din păcate pare că drumul domnului Dan este la strânga. Ne-a dezinformat când a spus că nu este nici de dreapta, nici de stânga. Pare că este la stânga pentru că numai în acest fel ne putem explica de ce a refuzat cu obstinaţie propunerea politică de a susţine un singur candidat”, a mai spus Predoiu, adăugând că „în spatele celor doi candidaţi se află grupuri de interese care îi ţin captivi”.

„În spatele doamnei Firea este aceeaşi mafie de la vârful PSD, prezidată de oameni certaţi cu legea, unii dintre ei condamnaţi penal, (…) grupurile de interese imobiliare din Voluntari-Ilfov. Îi întreb atât pe doamna Firea, cât şi pe domnul Dan care sunt obligaţiile pe care le au faţă de finanţatorii din campaniile electorale. Îi invit în faţa bucureştenilor să lămurească în ce măsură vor fi primari liberi faţă de membri de campanie, finanţatori de campanie care au interese, afaceri imobiliare care sunt public investitori imobiliari”, a mai spus Predoiu.

Cătălin Predoiu i-a dat lui Nicuşor Dan şi replica referitoare la acuzaţiile privind relaţia dintre firma de avocatură a socrului său şi Primăria Capitalei. „Eu am contract de colaborare cu un cabinet de avocatură care nu are legătură cu niciun membru al familiei mele. În 2012, am practicat individual”, a spus Predoiu.