Nicuşor Dan: Firma de avocatură a socrului lui Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei

Candidatul USB la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, a scris, marţi, pe Facebook, că firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei, contracte semnate în mandatul lui Sorin Oprescu.

31 mai 2016, 12:00
Nicuşor Dan: Firma de avocatură a socrului lui Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei

„Alegătorii care nu vor ca PSD să câştige Bucureştiul trebuie să ştie că eu nu l-am atacat niciodată pe Cătălin Predoiu. El face asta de când a intrat în campania electorală. Ultima lui acuzaţie, privind o eventuală înţelegere între mine şi Gabriela Firea, este o minciună ordinară. Am spus de multe ori că nu voi face nicio înţelegere cu PSD, cel mai corupt partid din România. Mi-am dorit să ajung la o formă de înţelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Cătălin Predoiu este principalul obstacol în calea oricărei colaborări. Candidatura lui nu este una dezinteresată. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care «acţionează tocmai împotriva interesului municipiului Bucureşti»”, a postat Nicuşor Dan, pe Facebook.

Acesta a ataşat un articol de presă în care se menţionează un raport al Curţii de Conturi, potrivit căruia Primăria Capitalei a plătit, în 2014, peste 21 milioane de lei către 11 firme de avocatură pentru servicii juridice, în baza unui acord cadru încheiat în august 2013, pe o perioadă de 4 ani. Printre acestea se numără şi Zamfirescu, Racoţi & Partners.

Domnul Predoiu mă acuză pe mine de colaborare cu PSD, când aceeaşi firmă de avocatură a avut contracte cu statul în vreme ce şeful guvernului era Victor Ponta. Cătălin Predoiu nu are ce să caute la Primăria Capitalei. El face rău PNL şi, cât timp rămâne în cursa electorală, dă o şansă în plus PSD să câştige Primăria Bucureşti. Singurul candidat care nu a făcut şi nu va face niciodată vreo înţelegere cu PSD sunt eu”, a mai scris Nicuşor Dan.

CITEŞTE ŞI: Ponta, despre Predoiu: Un securist arogant şi oportunist. Dacă pe buletinul de vot ar rămâne doar el, iese pe locul doi