Cătălin Predoiu, ales candidatul PDL la alegerile prezidenţiale de democrat-liberalili din nord-vest

Democrat-liberalii din cele şase judeţe ale regiunii Nord-Vest au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu, care a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a adunat 22,68 % din voturi.

02 nov. 2013, 20:52
Cătălin Predoiu, ales candidatul PDL la alegerile prezidenţiale de democrat-liberalili din nord-vest

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României care s-au desfăşurat sâmbătă au votat aproximativ 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, notează Mediafax.

Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

Citeşte şi Cătălin Predoiu: Acum trebuie să fim uniţi. Destinul nostru e să ajungem din nou la guvernare în 2016

În celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă. În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş – 82,61%, în Satu Mare – 84,18%, iar în Sălaj – 84,64%.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest.

Cei doi candidaţi PDL rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, iar joi în faţa celor din Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În urmă cu o săptămână, au avut loc alegeri pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie în regiunea Nord-Est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

În 9 noiembrie vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie vor fi alegeri în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din Diaspora.