Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș! ”Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, intervine în scandalul fugii din România a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Oficialul a subliniat că în ciuda acestui incident frontierele țării noastre sunt printre cele mai protejate din Uniunea Europeană. Mai mult, șeful de la Interne a vorbit și despre misterul rănilor de pe fața edilului fugar.

29 nov. 2023, 13:44
Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș! ”Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă”
Cătălin Predoiu aruncă bomba, după fuga lui Cătălin Cherecheș!

Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș! După ce primarul din Baia Mare a reușit să fugă din România cu ajutorul unor acte false pe care le-a procurat cu ajutorul unui văr, chiar înainte să fie condamnat, Cătălin Predoiu a afirmat că acesta este un caz izolat care nu reprezintă o evaluare a sistemului.

Citește și Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania. Primarul fugar a sărit la bătaie când a fost capturat din maşina mătuşii

Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș!

„Un caz izolat nu reprezintă o evaluare pe tot sistemul. Astfel de situații au loc în toate statele Uniunii Europene. Sunt persoane care reușesc uneori să scape controlului de la frontieră (…)Pe de altă parte, evaluarea performanțelor unei frontiere se face în ceea ce privește trendurile mari, privindd migrația ilegală, fluxuri mari de migranți, transporturi mari. Din această perspectivă, o spun cu toată responsabilitate, e un lucru pe care îl recunosc și colegii noștri, miniștri din alte țări, România este o țară cu performanțe dacă nu de top 3, de top 5 la protecția frontierelor în Europa, cel puțin. Frontierele României sunt printre cele mai protejate din frontierele Uniunii Europene (…) Poate fi paradoxal să spun lucrul acesta după un astfel de caz, dar notorietatea lui nu înlătură singularitatea lui. Un caz e astfel de notorietate nu presupune că sunt multe astfel de cazuri. Dimpotrivă, în ceea ce privește stoparea migrației ilegale, România exportă bune practici”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Cât despre rănile de pe fața primarului Cherecheș, prins marți seara în Germania, ministrul de Interne a spus că este vorba despre o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, au precizat reprezentanții IGP.

Citește și Soția lui Cătălin Cherecheș se află în România. Primele imagini cu nevasta primarului după fuga acestuia