Cătălin Predoiu, audiat la IGPR: Am dat lămuriri despre prezenţa într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti

Publicat: Joi, 14 Martie 2019 10:49 // Actualizat: Joi, 14 Martie 2019 14:07 // Sursa: romaniatv.net

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a fost audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Audierea fostului ministru a avut loc într-un dosar deschis de Parchetul General. După audierile de la Poliție, Cătălin Predoiu a declarat că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează o persoană fizică din Brașov.

UPDATE. "Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliției. Am fost întrebat și am dat lămuriri despre prezența mea ca avocat într-un proiect de achiziție a unui grup de companii românești de către o societate străină. Negocierile celor două părți au fost purtate în perioada 2012 (vara) - 2013 (primăvara), în prezența a două societăți de avocatură și consultanță internaționale și s-au soldat cu un eșec, cele două părți neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de drept societar în privința documentelor contractuale de achiziție. Contractul de asistență juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament și fiscalizat", a scris, pe Facebook, Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a fost chemat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice în calitate de martor. Audierea a vizat fapte ale lui Cătălin Predoiu din 2012, perioada în care activa ca avocat. 

"Am dat declarații în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Brașov. În primul rând, nu s-a menționat o astfel de faptă (spălare de bani, n..r), nu știu exact care e obiectul cercetării. (...) Am fost avocat al unei societăți, dar nu are nicio legătură cu intermedierea. Contractul de asistență a vizat asistență juridică de vânzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relația mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistență juridică, în ce a constat asistența și cum s-a încheiat asistența juridică. ( ..) Absolut totul s-a desfășurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eșuat pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere. (...) Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului - nu numai din punct de vedere legal, ci și al standardului de tranzacții", a declarat Cătălin Predoiu, la ieșirea de la audierile Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice, din cadrul Poliției, citat de Mediafax.

Întrebat dacă ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns: „Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacție de preluarea unei societăți românești care nu s-a mai încheiat".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cătălin Predoiu Catalin predoiu audiat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H