Cătălin Predoiu, despre tragedia din 2 Mai: „Nu-mi reproșez nimic, dar mă apasă”

Ministrul Afacerilor Interne a fost întrebat, joi seară, la un post TV, dacă își reproșează ceva. El a răspuns că „nu, pentru că nu este implicat direct în operațiunile de efectuare a actului polițienesc”, însă că „într-o astfel de situație simți pe umeri o răspundere, oribum ai aborda-o mental”.

24 aug. 2023, 21:50
Cătălin Predoiu, despre tragedia din 2 Mai: „Nu-mi reproșez nimic, dar mă apasă”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seară, referitor la tragedia din 2 Mai, că „nu-și reproșează nimic, pentru că nu este implicat direct în operațiunile de efectuare a actului polițienesc”, însă „că o situație de genul acesta nu are cum să nu te apese”. El a mai declarat că, „dincolo de această emoție provocată de dispariția celor doi tineri, totuși, ești obligat să-ți menții luciditatea, să stăpânești emoțiile și să te gândești imediat ce ai de făcut, tocmai pentru a preveni astfel de situații”.

Detaliul care aruncă în aer ancheta accidentului. Tatăl lui Sebi, tânărul mort la 2 Mai, a găsit o cameră GoPro în borseta fiului său: „Se aude tot!”. Pe cine a sunat şoferul drogat după impact
Ministrul Afacerilor Interne a fost întrebat, joi seară, la Ediția Specială de la Digi24, dacă își reproșează ceva. El a răspuns că „nu, pentru că nu este implicat direct în operațiunile de efectuare a actului polițienesc”, însă că „într-o astfel de situație simți pe umeri o răspundere, oribum ai aborda-o mental”.

„Simți pe umeri o răspundere oricum ai aborda mental. O situație de genul ăsta nu ar cum să nu te apese. E un post care apasă, dacă ești empatic, un om normal”, a mai spus ministrul.

De asemenea, tot el a mai adăugat că, „dincolo de această emoție provocată de dispariția celor doi tineri și de rănirea celui de-al treilea, ești obligat să-ți menții luciditatea pentru a prevenii astfel de situații. O viziune asupra evenimentelor am, dar una compelta asupra repsonabilitaitlor voi avea dupa ce primesc raportul tehnic.

„Trebuie să te gândești imediat ce ai de făcut, tocmai pentru a preveni astfel de situații. Aceste doua repere m-au preocupat pe mine din prima clipă, pentru că am niște obligații”, a mai spus ministrul Predoiu, la Digi24.

Cătălin Predoiu a trimis Corpul de Control la Constanța după tragedia din 2 Mai
Ministrul Afacerilor Interne a declarat, zilele trecute, că în urma tragediei din 2 Mai a decis că va trimite Corpul de Control al ministrului în Constanța pentru „a crea cadru, juridic, profesional și a desfășura expertiza necesară pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente”. El a mai adăugat că „orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”.

Beizadeaua care a omorât doi tineri în accidentul din Vama Veche a luat un cocktail de droguri. Ce spune raportul toxicologic

„Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Ca ministru al MAI prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet și întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”, a declarat Cătălin Predoiu.

Un accident extrem de grav a avut loc sâmbătă dimineață pe litoral, în localitatea 2 Mai. O mașină a intrat într-un grup de opt pietoni. Doi tineri au murit pe loc. Șoferul era drogat și a fugit de la locul faptei. A fost prins ulterior în Vama Veche.